Hizmet tespiti davasında süre 5 yıldır.Mahkeme süreci buna dahilmidir?Diyelim mahkeme 2 yıl sürdü bu zaman aşımına sebeb olur mu?
Printable View
Hizmet tespiti davasında süre 5 yıldır.Mahkeme süreci buna dahilmidir?Diyelim mahkeme 2 yıl sürdü bu zaman aşımına sebeb olur mu?
Dava zamanaşımı süresi içerisinde açılmışsa süre kesilir. Davanın sürmesi birşeyi değiştirmez.:))
2004 ocak 15 inden 2004 mayısına kadar sigortasız ve maaşsız çalıştım ve hizmet tespiti artı kıdem tazminatı için ayrıntılı açıklama olan tek dilekçe verdim.Tevzi memuru ayrı davaya gerek olmadığını hakimin dilekçemi okuduğunda buna karar vereceğini söyledi.Ayrı dava gerekirse ozaman ilk olarak hizmet tespiti davasımı açmalıyım süre açısından?
Dilekçeyi verdim, konu kısmına hizmet tespiti ve kıdem tazminatını beraber yazdım tek dilekçe.İnanırmısınız civardaki dilekçeciler 30 liradan pazarlık yapıyor.İnternet kafede internetten bir hazır taslak buldum kendi durumuma uyarladım ve15 gün oldu ama araya bayram girdi çağırırlar heralde yakın zamanda.
Dilekçenizi kabul ettiler ve evrağa kaydettilerse davayı açmış sayılırsınız.:))
Yok davaya sanaldan giremem:)tüm deliller ve şahitlerimle beraber.