Kredi Kartı ve Kredili Mevduat Hesabı Kefiliginin sona erdirilmesi.
Kredi Kartı ve Kredili Mevduat Hesabı kefilliklerim var.Kefil oldugum şahısların suan için bu hesaplar ile ilgili ödeyememe ve icra takibi gibi bir durumu yok.Fakat etrafta bir sürü kişinin kefillikten dolayı canının yandıgını görüyorum.Canım yanmadan kefilligimin nasıl düşürülecegini ögrenmek istiyorum.
Banka şubesine giderek durumu izah ettim.Müşteri temsilci bana bu işlemin noter kanalı ile olması gerektigi ve noter ihtarından sonra 6 ay daha kefilligimin sürecegini söyledi.İlgili yazıyı aradı fakat bulamadı.Bu kefilligin rücu edilmesi için ne yapmak gerekli yasal yol nedir?Başvurudan itibaren nekadar süre daha kefilligin sürer.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.Teşekkürler
Cevap: Kredi Kartı ve Kredili Mevduat Hesabı Kefiliginin sona erdirilmesi.
Siz noterden göndereceğiniz ihtarname ile veya bankaya yazılı olarak dilekçe verip alındığına dair imzalı bir belge alıp mevcut kefaletlerinizden rücu edebilirsiniz.Ancak burada şöyle bir durum var;Kefaletten rücu ettiğiniz tarihe kadar doğmuş borçlardan kefalet limitiniz kapsamında sorumlu olmaya devam edersiniz.Sadece, rücu tarihinden sonra kullandırılacak yeni kredilerden doğan borçlardan sorumlu tutulmayabilirsiniz.Selamlar.