Cevap: boşanmak istiyorum
anladığım kadarıyla 2 taraf da boşanmayı istediğine göre eşiniz veya siz bulunduğunuz ilin adliyesine gidip aile mahkemesine başvurarak boşanabilirsiniz
ama eşinizin size ettiği hakaretlerle ilgili tazminat,eşya paylaşımı veya nafaka talebi gibi bir isteğiniz varsa bir avukattan yardım almanızda fayda vardır..
Cevap: Boşanmak istiyorum
Boşanmak istiyorsanız avukata gideceksiniz. Burada yazdıklarınızdan daha fazlasıa ayrıntılı olarak avukata anlatıp,sizin davanızı hangi sebeplere dayandırıp dava açacağına karar vermesini sağlayacaksınız.
Tabi bu arada geçinemediğinizi,kavgalar ettiğinizi ispatlamak için şahitlere ihtiyacınız var.Bu şahitler görgüye dayalı olmalı. Yani kavgalarınızı görmüş olmalı.
Cevap: Boşanmak istiyorum
Sayın yarenakça,eşinizde boşanmak istiyorsa karşılıklı boşanma isteğinizi taraflardan biri adliyeye giderek (aranızda boşanmak istediğiniz ve talebiniz bulunmadığını belirten protoköl imzalayacaksanız bu protokol boşanma sitelerinde mevcut) protokol ile davayı açabilirsiniz.karşılıklı olarak anlaştığınızı ve boşanmak istediğinizi hakim karşısındada beyan ederseniz ve karşılıklı olarak hiç bir talebiniz olmazsa bir yıl dolmadan tek celsede boşanabilirsniz.aynı durumla bende karşılaştım ve bir yıl dolmadan talepsiz boşandım.