-
Senet
iyi günler...
yaptığım bir sonucunda 15.06 tarihinde özel bir firmada orta düzey yönetici olan yurder isimli arkadışmdan 200.000 milyon tutarında senet karşılığı yapı kredi bankasına ait bir çek aldım sonra başka yerden parayı bulunca çekide tahsil etmedim ve bunu yurdere söyledim oda tamam dedi senetimi ver dedim ben yırtım attım dedi .iyi dedim tamam o zaman arkadaşımda olduğu için inandım.
aradan bir kaç ay geçince yurderin işleri bozunlunca bir kuyumcudan altın ve para alırken kuyumcuya kefil yırtıp atım dediği açık seneti vermiş bir gün kyumcu beni aradı boyle boyle borcun var ben dedim hiç birşeyden haberim yok gittim kuyumcunun yanına demiş çok zengin biri muteahit diye beni göstermiş işte ben ona mal vermişim sözde o mal karşılığı bu seneti verdim demiş yani yalan dolanla kandırmış kuyumcuyu.
kuyumcu bellli bir süre seni icraya verecem falan diyordu dedim benim hiç birşeyim yok vereceksende verç ozaman çalışmıyordumda.şimdi duyduğuma göre kyumcu seneti 2005 yılında inşaatçı olan abisine vermiş tahsili için ama halen ses yok
senet üzerinden 5 yıl geçti zaman aşımına uğrarmı(tarih yok ama üstünde kriminal incelem olabilirmi)
beni icraya verirse ne yapabilirm o çek halen bende duruyor.
yurder seneti benden habersiz verdğini söylerse benim açımdan nasıl bir fayda sağlar
saygılar......
-
Cevap: Senet
Senedin üzerinde tarih yoksa yeni bir tarih atılıp icraya verilebilir. Kriminal incelemede gerçek vadenin tespiti zordur. Öte yandan boş senet verilmesi arzu edildiği şekilde doldurulmasına rızanın da göstergesi sayılabilir.
Senet icraya verilirse siz de çeki işleme koymayı düşünebilirsiniz.
Yüz yüze bir avukatla konuşup anlaşıp işi tevdi etmeniz daha yararlı olur.
-
Cevap: Senet
ama hocam bendeki çek 200.000 milyon(eski türk lirası)rakam olarak 2005 te 50 milyar yazıp verecem diyordu.
benim bu güne kadar 50 milyarlık hiç işim olmadı bırakaın 50 yi 5 milyarlık bile olmadı..
bu karşısında ne yapabilirim