-
Nafaka
iyi günler çok değerli avukatlarımız..
öncellikle bu güzel yardımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.
benim eniştem bundan 3 yıl önce başka bir kızla ablamı aldatmaya başladı ve en sonunda kızı kaçırdı ve imam nikahı kıyıp 5 ay abalmala beraber yaşamaya başaldılar aralarında sorunlar çıkınca o kız evi terk etii ve eniştem boşanarak tekrar ablamla birlikte yaşamaya devam etti ama uzun sürmedi bu sefer aynı kızı kaçırıp istanbula gitti ve şu anda istanbulda o kızla birlikte yaşıyor ne ablama nede 4 çocuğuna bakmıyor bu çocuklardan 3 ü öğrencidir. Şimdi bir çocukları olmuş ve ablamın haberim olmadan nufusta onu annesi gibi gösterek kimlik çıkartmışlar.
ve ablam özellikle bu kimlik çıkartma yani o çocuğun annesi gibiymiş gösterilmesi konusunda şikayetçi olmak isityor.maddi ve manevi tazminat davası da açabilirmi.
ikinci eniştm burdaki çocuklarına ve ablama nafaka ödemek zorunda boşanma olmadan nasıl bir hak talep edebilir.
bu davaları nasıl ve nereye açabilririz.
ablam bingölde yaşıyor eniştem istanbulda yaşıyor.
-
Cevap: Nafaka
neden kimse cevap vermiyor anlayamıyorum?
-
-
Sistemde avukat olmadığı için cevap alamıyorsunuz. Mesajınızın başında iyi günler çok değerli avukatlarımız diye sadece avukatlara hitap edip onlardan mesaj beklediğinizi ima etmişsiniz.
Sistemde avukat olup olmadığını sayfanın en altına bakarak görebilirsiniz.
-
Ablanız kendi adına kaydedilen çocuğun nesebini dava yolu ile red edebilir.
kayıtlara geçirenleri şikayet edebilir. Tazminat gerektirecek durum varsa dava edebilir.
Boşanma talep edilmeden de nafaka talep edebilir. İkamet ettiği Asliye Hukuk mahkemesinde tedbir nafakası davası açabilir.
Avukat vasıtasıyla takip edilmesi yararlı sonuç getirir.
Kolay gelsin
-
-
Herkese Selam
Ablam Savcılaığa 3 şahitle Birlikte Nafaka Almak Için Suç Duyurusunda Bulundu.
Bundan Sonraki Süreç Nasıl Işleyecek.
Saygılar
-
çok değerli arkadaşalr cevap bekliyorum halen
-
Nafaka almak için savcılığa suç duyurusunda mı bulundunuz?
Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmadınızmı?
-
Hayır Sadece Savcılığı Suç Dyurusunda Bulunduk