Arkadaşlarım Borcunu Ödemiyor
Geçtiğimiz mayısta arkadaşlarıma üçüne 500 başka birine 500 şekilde borç verdim ama geri ödemiyorlar.resmen üzerine yatıyorlar,her seferinde dalga geçer gibi erteliyolar ve çok sinirlerim bozulmuş durumda..insanlık ettik kazığı yedik..
şimdi ben yazılı bir belge olmadıkça almamın olmayacağının farkındayım ancak onları konuştururken farkettirmeden videoya alsam onların bana borcu olduğu orda belli olsa bu bir işime yarar mı? Lütfen yardımcı olun,parayı verirken aptallık ettiğimin farkındayım ama zor durumdaydılar dayanamadım insanlık ettim zararlı çıktım..
Cevap: Arkadaşlarım Borcunu Ödemiyor
Video kaydı, ses kaydı vb. kayıt alsan, arkadaşın herkesin içinde senin kendisine para verdiğini söylese dahi hiçbir hak talep edemezsin. Sadece senden ... tarihinde ... mikatarda borç aldığını ve ... tarihinde ödeyeceğini belirttiği bir yazının altını imzalarsa dava açma hakkın olabilir. Parayı aldığını söylese bile dedim dikkat etmeni istiyorum, parayı sen yardım amaçlı olarak vermiş de olabilirsin. Bence o işin peşini bırak, tatlı yoldan paranı almaya çalış. İnşallah geri alabilirsin.
Saygılar...
Cevap: Arkadaşlarım Borcunu Ödemiyor
Zor bir durum gerçekten çünkü parayı aldıklarına dair imzalı bir belgenin olmaması halinde durumu kanıtlamak neredeyse imkansız. Birde belirtmekte fayda var ki izin alınmadan yapılan çekimler, ses kayıtları gibi deliller Anayasaya aykırılık taşımaktadır.