Kapanan GSM Borcu Hakkında ve Yasal Süre
2000 yılında Telsim'e ait olan telefonumu kullanıma kapatmıştım.Fakat telefon kapatıldıktan sonra son fatura geliyormuş ve bu fatura tarafıma ulaşmadı.Vadafone 3G için başvurmaya gittiğimde kimlik bilgilerimden 2000yılından kalma 1 faturam olduğunu hatta icra takibinde olduğunu öğrendim.Fakat ne fatura ne de icra takibi ile ilgili hiçbir evrak elime ulaşmadı.2000 yılında öğrenci olduğum şehirdeki adres kayıtlı fakat Telsim'e ait 2. bir hatlı telefonum daha mevcut o hala kullanımda ve borcu düzenli bir şekilde ödeniyor.(Kullanılan hatta Adres bilgisi güncel)Yani bana ulaşmaları çok kolay.Ama hiçbir şekilde bu borç bilgisi bana ulaşmadı.Telsim kapandığı için öğrenci olduğum şehirdeki bir avukata devretmişler.Avukatı aradığımda faizlerle borcun 2.000 TL olduğunu öğrendim.Böyle bir faturanın olduğundan dahi haberim olmadığını hakkımda icra takibinin başladığını bilmediğimi bildirmeme rağmen bana 2008 yılında telsim borcum kapansın diye bir kampanya yapıldığını ondan niye yararlanmadığımı soruyorlar bende kendilerine bu faturadan dahi haberim olmadığını söyledim eğer iyi niyetliyseniz taksitlendirme yapabiliriz diye bilgi verdiler.Sizlerden öğrenmek istediğim bu borç 2000 yılından kalmış.Yasal sürenin 10 yıl olduğunu okudum.1 yıl kalmış yasal sürenin dolmasına ama başka bir yerde de icra takibi başlatıldıysa yasal süre ortadan kalkacağını okudum.Haberim olmayan bir faturadan (hat kapatıldıktan sonra gelen fatura) ve haberim olmadan açılan bir davadan ötürü 2.000 TL ödemek istemiyorum ve ben vadofone bayisine gitmeseydim bu borcu öğrenemeyecektim bile.Konu hakkında yardımlarını rica ederim.
Teşekkürler...
Cevap: Kapanan GSM Borcu Hakkında ve Yasal Süre
Benim şimdi boyle bi borçtan hiç haberim yok.Tesadüf ögrenmeseydim 28 yıl sonra beni bulsalardı yuzbinliramı odeyecektim
bunun bi yolu yordamı kanunu yokmu.o zaman avukatlar 15-20 sene bekletir elindeki dosyaları.alırlar sonra 30-40 bin lira
Cevap: Kapanan GSM Borcu Hakkında ve Yasal Süre
Ben buna itiraz falan edemiyormuyum?Sonuçta başka hattım var oradaki adres güncel onun faturaları her ay düzenli ödeniyor bana her türlü ulaşır telsim.borcunuz var der.yada diger hattımı kapatır borcumdan dolayı
ama hiçbirşey yapmıyorlar.