Mesai saatleri dışında zorla işyerinde tutulmak?
Merhaba,
Özel bir okulda öğretmen olarak görev yapmaktayım:
1. Çalıştığım yerde sürekli olan toplantılar (genel müdürlük toplantısı, şube öğretmenler kurulu toplantısı vs) yüzünden mesai saatleri dışında okulda kalıyorum. Sabah yedi buçuk gibi gelip akşam altıbuçuk yedide işten çıktığım günler oluyor. Bu gibi durumlarda mesai saatimin bitiminde okuldan ayrılsam bana herhangi bir yaptırım uygulanabilir mi?
2. Sözleşmemde haftada 30 saate kadar ders + 15 saat ek iş verilebilir deniyor. Kanunen bana cumartesi pazar görevlendirme verilebilir mi? Okulda kaldığım süreyi hesapladığımda haftaiçi 50 saat civarı çalışmış oluyorum bu konuda ne yapabilirim?
Teşekkürler.
Cevap: Mesai saatleri dışında zorla işyerinde tutulmak?
Benimde fazla çalışma konusunda bilgiye ihtiyacım var aday gümrük memuruyum bizim çalışma saatleri belirsiz. Sabah saat 9 gibi işe başlıyoruz öğle yemeğine gidiş saatimizde belli olmuyor 12 de olabiliyor 14 te. Mesai genelde akşam yediden sonra bitiyor. Saat 10 a kadar uzadığı oluyor. İş bittikten sonra herkes gidiyor nöbete kalan saat gece 12 ye kadar çalışıyor. Bende haftada 2 gece kalıyorum. Sonraki sabah yine aynı saatte işe geliyorum. Yani nöbetten sonra dinlenmiyorum.Ayrıca haftasonu da çalışıyorum hafta içi birgün dinlenmek için izin alabiliyorum. Haftada 60 saatten fazla çalışıp bir gün dinlenmek yetmiyor. Fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda yapabileceğim birşey yok mu? Yardımcı olabilecek kimse yok mu?