-
Miras hakkı
herkese merhabalar..benim miras konusunda bir kaç sorum olacak..forumu şöyle bi taradım benim konumla ilgili bi soruya rastlayamadım eğer varsa lütfen kusura bakmayın.
şimdi anneannemle dedem bundan 50 sene evvel ayrılmışlar.anneannem annemi dedeme göstermemek için öldüğünü söylemiş.anneannem bi daha hiç evlenmemiş dedem ise başka bir evlilik yapmış bu evlilikten 2 çocuğu olmuş.şimdi ben şahsi merakımdan dolayı dedemin izini buldum.şu an hayatta.annem kendisinin yasal olarak mirasçısı konumunda.şimdi bu noktada sorularım şunlar,kendisinin üzerine kayıtlı malvarlığını nasıl öğrenebiliriz?2.bu noktadan sonra bu mal varlığını 2. evliliğinden olan çocuklarının üzerine devretmesini nasıl engelleyebiliriz?3.eğer önceden devretmişse geriye dönük olarak yeniden bir paylaşım yapılması mümkünmüdür?4.böyle bir hukuki süreç ortalama ne kadar sürer,yine maliyeti ortalama olarak ne kadar tutar? biraz uzun oldu kusura bakmayın eğer beni aydınlatırsanız minnettar kalırım.saygılarımla
-
Cevap: Miras hakkı
1)Dedeniz hayatta iken malvarlığını öğrenmeniz oldukça zordur.
2)Kural olarak hayatta iken dedenizin tasarruflarına engel olamazsınız.
3)Vefat edip mirasçılık sıfatı kazanılmadıkça tasarrufları değiştiremezsiniz.
4)Mirasçılık sıfatı kazanıldığında mal varlığının tespiti ve tasarrufların iptali için yargı yolu adliyenin yoğunluğuna göre değişme gösterir. Maliyet için avukat tutup sorular net cevaplandığında ortalama bir şey söylenebilir.