Çekişmeliye Dönen Boşanma Davası
Daha önce foruma hukuki durumumla ilgili bir yazı yazmıştım. Yeni gelişmelerle ilgili fikir almak için yeni bir konu açmaya karar verdim.
Eşimle protokol imzalayarak boşanma davası açılmıştı. Davayı açan eşim bana belli bir miktar nafaka, kızını görebilmek için haftada üç gün beş saat hak ve evdeki eşyaların da bende kalması gibi maddeleri dayatmıştı. Ancak daha sonra danıştığım avukatım bu protokolün benim zararıma olduğunu ve boşanmak istiyorsam tazminat ve haklarımı alabileceğimi söyledi.
Şu anda eşime karşı dava açtım. Kusurun onda olduğunu iddia ediyorum. Ancak eşimin açtığı davanın ikinci duruşması ekimin üçüncü haftası olacak. Benim açtığım dava işime yarar mı? Avukatım şansımın çok olduğunu tazminat alabileceğimi söyledi.
Ancak internette ve burda yaptığım araştırmalarda tersini de okudum.
Fikir verebilirseniz sevinirim.
Not: kızımla ilgili sorun şu. eşimin olduğu şehirden ayrılmayı ailemin yanına dönmeyi planlıyorum bu durumda eşim kızımın velayetini alabilir mi? kızım iki yaşında
Cevap: Çekişmeliye Dönen Boşanma Davası
Eşiniz kızınızı alamaz. Bunu aklınızın bir kenarına yazın. Alması için sizin haysiyetsiz bir hayat sürmeniz, alkol bağımlısı olmanız, uyuşturucu müptelası olmanız ya da akıl hastalığınız olmak zorunda. Bunlar yoksa 2 yaşında anne şevkatine muhtaç bir çocuğu hiç bir hakim anneden alıp da babaya vermez.
İnternette ve burda yaptığınız araştırmada ne okudunuz da tazminat alamayacağınız kanaatine vardınız?