Cevap: Suç duyurusu hakkında lütfen bilgi
Telefon mesajlarını delil göstererek savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum ilknur hanım, bu duyuru tam olarak ne diye geçer, yani manevi tazminatmı, hakaretmi yoksa saldırımı ? nasıl adlandırmalıyım
Alıntı:
serkanyıldızz rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ediyorum ilknur hanım, bu duyuru tam olarak ne diye geçer, yani manevi tazminatmı, hakaretmi yoksa saldırımı ? nasıl adlandırmalıyım
Bu şikayet Ceza Davası açılmasını istediğiniz yönlü bir şikayettir. Şikayet dilekçesini mesajları aldığınız ilin Cumhuriyet Savcılığına vereceksiniz. Hakaret ve tehdit unsurlarının varlığını kullanabilirsiniz. Sizin suçu tanımlamanız Savcıyı bağlamaz. O suç unsurunu kendisi tespit ederek / tanımlayarak davayı açar ya da açmaz.
Eğer manevi tazminat da istiyorsanız ceza davasının sonucunu beklemeniz gerekecek.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Bu şikayet Ceza Davası açılmasını istediğiniz yönlü bir şikayettir. Şikayet dilekçesini mesajları aldığınız ilin Cumhuriyet Savcılığına vereceksiniz. Hakaret ve tehdit unsurlarının varlığını kullanabilirsiniz. Sizin suçu tanımlamanız Savcıyı bağlamaz. O suç unsurunu kendisi tespit ederek / tanımlayarak davayı açar ya da açmaz.
Eğer manevi tazminat da istiyorsanız ceza davasının sonucunu beklemeniz gerekecek.
Herhangi bir maddi olarak beklentim yok, fakat iş yaptığım insanlarada ulaşıp olur olmaz şeyler konuştuğu için cezalandırılmasını talep etmek istiyorum
Merak ettiğim bir diğer konu, metnimin içinde yazmıştım..
Şirketim bir TİC LTD ŞTİ ve iki ortaklı, ortakların biri ben diğeri babam olarak görünüyor ama ben tüm yetkiyi babama vermiştim, dolayısıyla alıcaklıların şahsi olarak bizlere ulaşması doğrumudur, normalde olması gerekn şirketimi mahkemeye vermeleri gerekmezm...
İcrayı soruyorsanız borçlu olan LTD.ŞTİ. ise icra da şirkete gelir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
İcrayı soruyorsanız borçlu olan LTD.ŞTİ. ise icra da şirkete gelir.
Evet borç şahsi değil şirketin borcudur... Şirketin resmi olarak kapanışı verilmedi sadece var olan adresinden eşyaları taşındı oda daha fazla kira ödememk içindi... Bu durumda icra mesela benim evime yada ailemin evinemi gelir?
En sık sorulan sorulardan biri de bu.
Cevap veriyorum.
Hukuken sorumlu değilsiniz.
Açıklaması şöyle:
Sermaye şirketlerinde yani limited ve anonim şirketlerde sermaye ile sınırlı sorumluluk esası geçerli .
Yani ortaklar (babanız ve siz) şirketin borcundan dolayı sadece şirkete koyduğunuz sermaye ile sorumludurlar. Şirket borcu ödenmez ise, ortağın şirkete koyduğu sermaye dışında, kaybedecek bir şey yok kısaca. Gerçek hayatta bir şey de koymadıkları için, sorun da kalmamış oluyor.
Şirket kurmak desen, dünyanın en kolay işi. En ufak bir yeterlilik, bir teminat istenmeden habire şirket açılıyor.
Bu sayede, binlerce uyduruk şirket kuruluyor ve kapanıyor. Batan şirketlerin borçları ortada dururken, şirketin ortakları hiç bir borcuı ödemeden, yaşamlarına devam etme yeni işler kurma olanağına kavuşuyorlar.
Ama, kamu alacakları açısından aynı durum geçerli değil. Devlet, kendi alacağını garanti altına almış. Şirket ödemezse ltd.'de tüm ortak ve müdürlere anonim şti.'de ise yönetim kurlu başkan ve üyelerine gidebiliyor.
Alacaklı vatandaşın canı çıksın.
Bu durum yasal olarak böyledir .
Ama adil mi yani hukuka uygun mu? Hayır.
Bir yerde adaleti sağlayacak hukuk kuralları yok veya kurallar hukuka aykırı ise, adaleti sağlamak işi çakallara kalır.
Bu kezde çakallar cezalandırılsın diye, adliye adliye gezer, derdinizi anlatmaya çalışırsınız.
Bir bakarsınız ki çakallar cezalandırılsın diye harcadığınız zaman, emek ve para, anlaşsaydınız ödeyeceğiniz bedeli aşıvermiş.
Kolay gelsin.
Cevap: Suç duyurusu hakkında
Merhaba, yazınız biraz acımasız olmuş, bir şirket kurmanın ne demek olduğunu elbette biliyorum, ama siz açılan her şirketi aynı kefeye koymuşsnuz, eminim bir çok iş veren ekmek teknesini böyle ucuzca şeyler için kullanmaz kaldıki bende kullanmadım...
Bazen takılan gözlükleri çıkartmak gerekiyor, ben bir soru sormuştum siz farklı amaçlar ile açılan şirketlerden bahsetmişsiniz işin o kısmı beni ilgilendirmiyor...
Siz hukukcuların bazıları neden tamamen anlamadan dinlemeden yargılayıp kararlar verirsiniz anlamam..
Yinede yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.