Cevap: Belediyeye bağlı kaplıca
Alıntı:
baysinasi rumuzlu üyeden alıntı
bir kişi 7-8 sene yakın belediye kaplıcaların da anlaşmaya (resmi)bağlı olmayarak r işiniz yapın içersini temiz tutun uyulması gereken kurallara halkı(hamam içinde) uyararak keseleme ve sabunlama(tellak) işini yapan ve paranızı alın
bu kişi son zamanlarında kendi ve aile desteği ile ciftci bağkuru ödüyor :3 yıl cifcibağkur. sen calışma artık dendiğinde (ufak bir şeyi:yani aralarında calışan ile tokatlama 1 kez 7 senedir tanıdığı biri ile tartışma )cıkarılma olayının bilinmesi yönünden cıkarıldın artık dendiğinde
bu kişinin hak araması gereken kurumlar nelerdir yada burdabelediye kurumunda cıkarılınca gelme denmesi o kişiye nasıl bir hak talep etme ssk dan nasıl yardım alınır (bu süre içinde aşırı sıcak nemden veya sıcak ortamda calışmaktan bel agrısı sinizüt faranzit vs.vs) ufan 1 bahane ile kişinin harcanması sonucunda)kişi bu kurumdan nasıl hakları ssk yada bi nevikacak çalıştırmadan dolayı desek ne gib haklar taler edebiliriz hukuki olarak
Yazınızı düzenleyip anlaşılır hale getirirseniz, cevap alabilme şansınız artacaktır.
https://www.hukuki.net/forum/editpost...tpost&p=302115
belediye kalplıcalarda calışanlar keseciler belediye bağlı olmadan calışırlar yapılan iş karşılığı hamam temizliği sorunları bildirme içerde temiz ve düzeni sağlama arızaları bildirme kurallara hamam için dekurallara riayeti sağlama bu şekilde calışan biri herhangi 1 sebeble 7- 8yıldır burda calışan işten cıkartılırsa ne gibi güvence veya hak arayabilir ama 3 senelik aile desteği ile ciftci bağ kuru ödüyor bu halde iken nasıl hak talep edebilir gereksiz yere burda çalışma diyerek bukonuda ki kişisel hakları ne olabilir hukuksal acıdan
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz linke biz fâni kullanıcılar giremiyoruz. Yetkimiz yok.
yanii şöle yaz böle yaz ile adammısavuşturuyorsunuz anlıyamadım daha hala ne şekil yazı caz işiniz yokta bunamı cevab vereceksiniz
Alıntı:
baysinasi rumuzlu üyeden alıntı
yanii şöle yaz böle yaz ile adammısavuşturuyorsunuz anlıyamadım daha hala ne şekil yazı caz işiniz yokta bunamı cevab vereceksiniz
Savuşturmayla ilgisi yok. Ne yazdığın anlaşılmıyor ki....
Ben şimdi senin yazdığını düzeltmeye çalıştım. Demek istediğin tam olarak bu mu:
Belediyenin bir kaplıca-hamam'ı var. Burada tellaklar çalışıyor. Tellaklar burayı işletmek için belediyeye bir ücret ödemedikleri gibi, belediyeden de bir ücret almıyorlar. Kazançları kese yaptıkları müşterilerden aldıkları bahşişler.
Belediyenin bu kesecilerden tek bir talebi var: Hamamın temiz tutulması.
Arkadaşımız 7-8 senedir burada tellak olarak çalışıyor. Sosyal güvenceye sahip olmak adına da son 3 yıldır birazını kendisi, birazını ailesi ödeyerek çiftçi bağkur yaptırıyor.
Ancak geçenlerde başka bir çalışan ile yaşanan küçük bir "tokatlama" olayından sonra arkadaşımıza belediye yetkilileri "sen artık gelme, çıkartıldın" deniyor ve hamamda çalışmasına izin verilmiyor.
Şimdi arkadaşımız sorar ki: Belediyeden işten atılmış gibiyim ama belediye beni sigortalı yapmadığından hiçbir hakkım yok. Burada çalıştırılmayarak haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Üstelik çalıştığım süre içinde aşırı sıcak ve nemden belimde ve üst solunum yollarımda hastalıklar meydana geldi. Tamamen keyfî olarak iş yapmam engelleniyor. Hakkımı nasıl arayacağım? diyor.