Online kontör satışı ve dolandırılmak
Dün LP.... adlı bir siteden acil kontör yükledim durumum çok acil olduğu için sayfayı inceleme fırsatım olmadı ama daha öncede bu şekilde kontör yüklediğim için işlemler nasılsa aynıdır diye girdim
sitenin işleyişi şöyle parça kontör de tam kontörde satıyor ihtiyacım olan sadece 150 kontördü fiyat listesi var oradan miktarı öğrendim operatör logosuna tıklamanız isteniyor tıkladım karşıma güvenlik kodu isteyen bunun güvenli alışveriş için olduğunu söyleyen sayfa çıkıyor sonraki bölümde direk satın alma sayfası var kredi kartı bilgilerinizi kontör miktarını giriyorsunuz sonraki sayfa size kontörünüzün yüklenmesi için üye olmanız gerektiğini söylüyor ve doldurulması gereken zorunlu alanlar var işlemi tamamlamak için dolduruyorsunuz sonra size üyeliğiniz kabul edilince kontörünüzün yükleneceği söyleniyor
mail adresinize siparişinizin alındığına ve üyeliğinizin kabul edildiğine dair mail geliyor
kontörünüz yükleniyor
sorun şu üye olurken kimse size üyelik ücretiyle ilgili bir sözleşme imzalatmıyor
üyelik ücretinden sitenin sitenin hiçbir görünen yerinde söz edilmiyor
siz üye olurken bunu otomatik kabul etmiş sayılıyormuşunuz
sonuç aldığım kontörün üzerine 70 tl üyelik ücreti eklenerek kredi kartımdan çekiliyor
bankamla irtibata geçtim olayın inceleneceği sonra bana haber vereceklerini söylediler
ama site paranın yurt dışındaki bir bankaya gönderildiğini ve asla iade edilmeyeceğini söylüyor
şimdi ben LP... adlı siteyi geniş çaplı araştırmadığım ve üyelik esnasından belirtilmeyen bu ücreti otomatik kabul etmiş sayıldığım için suçlu muyum
ne yapacağımı bilmiyorum site yönetimine mail attım mail ulaşmadı diye mesaj geldi mail attıktan hemen sonra siteye ulaşım imkansız oldu ortadan yokoldu site
savcılığa suç duyurusunda bulunsam kimi neyi suçlayacağım bilmiyorum
daha sonra LP... sitesi nerde diye ararken .com şeklinde biten bir adresinde şu yazı karşıma çıktı
"IRTIBAT MSN ADRESE : @live.de
Sayin Müşterilerimiz
Her gün sistem kendiliğinden taranmaktadır. Önce Kredi Kartı ile yapılan bir ödemeyi , sonradan bankanızdan iptal etmeye teşebbüs bir dolandırıcılık fiilidir.
Müşterilerimizin , sitemizdeki tüm işlemleri ve telefon numaraları tarafımızdan tespit edilmektedir.Bu durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorundayız.
LP.....COM - Kötüye kullanılan Kredi Kartları kısmı .
bu yazıdan birşey anlayan var mı ben birşey anlamadım dolandırıldığım dışında
ne yapacağım
kartımda 20 lrlık limit kaldı olay sonrası yani zaten limit azmış ve bunun için mutluyum çünkü kredi kartım ellerinde ve bu bilgilerle daha fazlasını çekebilirlerdi
ama yinede bundan sonra ki atacağım ilk adım kartım çalındı ihbarıyla kartımı iptal etmek mi olmalı çünkü intentte verdiğim kart no ve cvc bilgisiyle isteidkleri gibi kullanabilirler
Cevap: Online kontör satışı ve dolandırılmak
arkadaşım aynı olay benimde başıma geldi ayın 26 sında gece bende 50 kontur yükledim 82 tl çekmişler bankadan kartımı kapattım parayı çekemiyolar hemen bloke koyuyo yurt dışı olduğu için ama bakalım kontur yanıma kar kaldı ne olacak görecez sende itiraz dilekesi yaz geri alırsın sonuçta sende 4 haneli atm sifreni istemiyo sitede güvenlik açığı var bide sözleşmeyi onaylarken 70 lira yıllık ücret var diye ben o yüzden tereddütte kaldım bakalım hayırlısı olsun