Yaş büyütme ama biraz farklı
ben 1993 doğumluyum ve gerekli aile sebepleri yüzünden yaşımı büyütmek istiyorum. Fakat bir engel var ben hastane doğumluyum. Okuduğuma göre de böyle bir dava açarsam reddedilceği söyleniyor ama bende büyütmek zorundayım peki hç şansım yok mu bu konuda yani sadece hastahane kısmında parazit var. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Cevap: Yaş büyütme ama biraz farklı
Hastane kaydı küçücük olsa da yapmak istediğinizi engelleyici bir durum, ifade ettiğiniz gibi.
Medeni kanunun ikinci ve üçüncü maddesi doğruluk ve iyi niyetten bahseder.
Doğruluğa aykırı, yani hastane kayıtlarından farklı bir talebi kanun koyucunun kabul etmesi mümkün olmaz.
ben pek anlamadım ama biraz daha açıklayıcı olsanız...Yani bu hastahaneden bir ropor alsam mümkün mü veya değilmi ona göre dava açmak istiyorum
Alıntı:
aslly rumuzlu üyeden alıntı
ben pek anlamadım ama biraz daha açıklayıcı olsanız...Yani bu hastahaneden bir ropor alsam mümkün mü veya değilmi ona göre dava açmak istiyorum
Hastane o raporu doğduğunuz tarihte 1 kez olmak üzere düzenlemiş ve bir kopya da anne babanıza vermiş.Bir kez daha doğamayacağınız için, bir kez daha farklı tarihli bir rapor alma şansınız, yaşınızı değiştirme şansınız hiç yok.
Düzeltemezsiniz.
Kesin ve net.
Düzeltmenin tek yolu hastanedeki doğum kaydının sahteliğini ileri sürüp sahte olduğunu ispat etmek. Ancak bu da çok istisnai bir durumdur neredeyse imkansız diyebiliriz. Dolayısıyla kesin ve net olarak: düzeltemezsiniz.