Ağır Ceza Mahkemesi dosyamı incelemeden itirazı kabul etmiş.
Merhaba,
Hakkımda yapılan şikayet için savcı takipsizlik kararı verdi.Bu kararı verirken hiç bir suç unsuru oluşturacak delil olmadıgını belirtti.Şikayetçi firma bu durumu kabullenmeyip Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti.Mahkeme yaklaşık 100 sayfalık dosyayı(90 sayfası benim savunma delillerim) 1 gün içerisinde inceleyip, Ağır Ceza Mahkemesindeki savcısı itirazı reddetmesine rağmen A.C.M Başkanı deliller yeterli diyerek itirazı kabul edip hakkımda dava açılması kararını verdi.
Haksız olan ve bir tane bile delil sunamayan karşı taraf ile davalık olmak istemiyorum.Bu durumu değiştirebilmek adına ne yapılabilir?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Ağır Ceza Mahkemesi dosyamı incelemeden itirazı kabul etmiş.
Siz kendinizden eminseniz bırakınız dava açılsın.Sizin göreviniz yüklenmek istenilen suç iddialarını çürütmektir.Siz kendinizi suçsuz görüyorsanız mahkemeye bunu ispat ediniz.Yargıya ve mahkemenin aldığı karara bu süreçte müdahale etmeyiniz bence.Çünkü bu sizi haklı iken haksız durumada sokabilir.
Dosyanızın içeriğini bilmiyoruz,Adli tıp raporu,bilirkişi raporları,şahitlerde gerekebilir.Beraatmi ettiniz,karşı tarafa maddi ve manevi ağır Tazminat davası açarsınız tüm zararlarınız karşılanır.
Cevap: Ağır Ceza Mahkemesi dosyamı incelemeden itirazı kabul etmiş.
Tekrar merhaba,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Durumu biraz izah edersem benden şikayetçi olan firma hali hazırda bana borçlu olan şuan piyasada faaliyet göstermeyen kağıt üzerinde bi firma.Şirketin tüm kaynakları boşaltılmış durumda bu sebeple tazminat davası açsamda bir netice alamayacağım kanaatindeyim.
Bana yaptıkları karalama sebebiyle yargılanmak bile benim için çok üzüntü verici.Çünkü hiç bir somut delil gösterilmeden yargılanmak beni çok umutsuz bir hale sokuyor.
Öncelikli amacım bu olayın mahkemeye gitmemesi.Bahsettiğiniz haklıyken haksız duruma düşme hangi şekilde olabilir.
Bu konuda görüş bildirirseniz çok memnun olurum