Boşanma sonrası birlikte yaşamak
eşimin başının dertte olduğu bir dönemde boşandık ancak ayrılmadık.dolayısıyle bir talepte bulunmadım.1 çocuğumuz var.9 yıl geçti.evliliği hep erteledik sonrasında ancak eşim 4 ay önce evden gitti.bunalmışmış. üniversite öğrencisi oğlumuz.Çevremizdeki herkes bizi evli bildiği için sıkıntıya düştüm.acısı bir yandan maddi sıkıntı bir yandan.
Şimdi ben yeniden dava açıp maddi manevi tazminat talebinde bulunabilirmiyim.Nafaka çocuğum ve kendim için alabilirmiyim.Kiradayım.
Bu konularda bilgi alabilirmiyim sizden.
teşekkürler
Cevap: boşanma sonrası birlikte yaşamak
Alıntı:
CANCANIM rumuzlu üyeden alıntı
eşimin başının dertte olduğu bir dönemde boşandık ancak ayrılmadık.dolayısıyle bir talepte bulunmadım.1 çocuğumuz var.9 yıl geçti.evliliği hep erteledik sonrasında ancak eşim 4 ay önce evden gitti.bunalmışmış. üniversite öğrencisi oğlumuz.Çevremizdeki herkes bizi evli bildiği için sıkıntıya düştüm.acısı bir yandan maddi sıkıntı bir yandan.
Şimdi ben yeniden dava açıp maddi manevi tazminat talebinde bulunabilirmiyim.Nafaka çocuğum ve kendim için alabilirmiyim.Kiradayım.
Bu konularda bilgi alabilirmiyim sizden.
teşekkürler
9 yıl önce anlaşmalı olarak boşanmışsınız sanırım. Kanun aynen şöyle:
5. Zamanaşımı
Madde 178.- Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.
Boşandıktan sonra 1 yıl içinde nafaka ve tazminat isteme hakkı var yeni kanuna göre. Siz 2000 yılında boşanmışsınız. Şu an ki kanuna göre maalesef hiçbir hakkınız yok.
Ancak üniversitede okuyan çocuğunuzun nafaka talebi olabilir mi, ondan emin değilim. Ona bilgisi olanlar cevap versinler. Eğer nafaka alır derlerse, çocuğunuz aile mahkemesine kendisi dava açmak zorunda babasına. Babasından YARDIM NAFAKASI talebi ile dava açabilir. Eğer bu konuda evet alma hakkı var derlerse.