Doktora dava açarsam kazanma şansım var mı?
Merhaba 1 yıl önce 74 yaşındaki rahmetli babaannem rahatsızlandı ve doktora götürdük devlet hastanesine serum taktılar ve eve yolladılar ev ile hastahane arası 15dk geçmez tam yola çıktı 5dk sonra arabada tekrar rahatsızlandı ve vefat etti arabada hemen geri gittik hastahaneye kalp masajı yaptılar ama bronşları dolmuş doktorun eve yollamaması gerekmezmiydi?.sorum şu; bu konuyla ilgili dava açma süresi nedir?ne tür yaptırımlı dava açabilirim?
Teşekkür ederim.
Cevap: Doktora dava açarsam kazanma şansım var mı?
Cevap verebilecek bir insan yokmu?
Cevap: Doktora dava açarsam kazanma şansım var mı?
Selamlar.
Öncellikle başınız sağolsun. Ben bir hukukçu değilim, 1 yılda zaman aşımı var mıdır bilemiyorum ama haddi olmayarak bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum
Hastanede mutlaka babanızın hasta kaydı yapılmıştır. Orada tanının ne olduğu ve tedavi olarak ne yapıldığı kayıt altına alınmıştır. Bunu, mümkün müdür bilmiyorum ama incelemek gerek. Belki sizin babanızın vefatına neden olan rahatsızlık o an teşhiş edilmiştir ama hem yaşından gereği hem de hastalığın geldiği noktadan dolayı yapılcak bir tedavi yoktur. Bu durumda ne sizin ne doktorların yapabilecek bir şeyi olmaz. Rahatlaması açısından serum takılıp evine yollamaktan başka bir çare olmayabilir.
Ayrıca, sanırım, ölüm nedenin de bu durumda belli olması lazım. Yani babanız neden öldü? Herhangi bir şekilde ölüm nedeni belirlendi mi?
Örneğin bir senaryo yazıyorum, babanızın rahatsızlığı olarak grip yazıldı serumlar verildi, ilaçlar verildi... eve yollandı. 10 dk sonra kalp krizi geçirip vefat etti, ölüm nedeni de bu şekilde. Burada hastaneyi nasıl suçlayacaksınız. Kalp krizi ani oluşabilir, değil 10 dakika, 10 saniye önceden bile belki bilenemez.
Kaybınız çok büyük, benzerini yaşadığım için çok iyi anlıyorum. Mesajınızda çok deaylı anlatmamışsınız, bende aklıma gelen bir iki fikrimi belirtmek istedim.
Yanlışım varsa hukukçu arkadaşlar düzeltecektir.
Tekrar başınız sağolsun.
Saygılar.