Mirasla ilgili elimize hiçbirşey geçmedi
arkadaşlar bizim mevzu biraz uzun ve hakkımızı aramak istiyoruz.konuya başlıyayım.
annemin babası 1996 yılında vefat etti ve kendine ait birçok malı vardı.annemler 9 kardeş ve anneannem yaşıyor. miras 11 'e bölünecek. 8kardeş en büyük abilerine noter kanalıyla vekalet verdiler.fakat dayımlar sağolsun 2 kardeş hiçbirine mirasla ilgili 1 kuruş bile koklatmadan malları satıp yediler. ve hala satılan ve satılacak mallar var bunlarda annemin hakkı olduğu için artık gereken işlemlerin yapılmasını istiyorum.
1. geçmişten beri satılan malların annemin payına düşen miktarlarını nasıl alabiliriz? çünkü şuana kadar annemin payı bize iletilmedi.
2.bundan sonra yapılması gereken işlem nedir?
not: şunuda belirtmek istiyorum.dayımlardan biride adliyede katip.sanırım bir hilekarlık yapmış olabilirler.
bu konuda detaylı olarak bilgi verebilirseniz sevinirim.
Cevap: Mirasla ilgili elimize hiçbirşey geçmedi
Alıntı:
efturgut rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bizim mevzu biraz uzun ve hakkımızı aramak istiyoruz.konuya başlıyayım.
annemin babası 1996 yılında vefat etti ve kendine ait birçok malı vardı.annemler 9 kardeş ve anneannem yaşıyor. miras 11 'e bölünecek. 8kardeş en büyük abilerine noter kanalıyla vekalet verdiler.fakat dayımlar sağolsun 2 kardeş hiçbirine mirasla ilgili 1 kuruş bile koklatmadan malları satıp yediler. ve hala satılan ve satılacak mallar var bunlarda annemin hakkı olduğu için artık gereken işlemlerin yapılmasını istiyorum.
1. geçmişten beri satılan malların annemin payına düşen miktarlarını nasıl alabiliriz? çünkü şuana kadar annemin payı bize iletilmedi.
2.bundan sonra yapılması gereken işlem nedir?
not: şunuda belirtmek istiyorum.dayımlardan biride adliyede katip.sanırım bir hilekarlık yapmış olabilirler.
bu konuda detaylı olarak bilgi verebilirseniz sevinirim.
1. Annenizin payı annenizindir. Size iletilmemesi çok normal. Anneniz ağabeyine vekalet verdiği için ağabeyin bu vekalete dayalı yapmış olduğu işlemler geçerlidir. Bunu vekalet vermeden önce düşünecekti.
Ayrıca hak sahibi anneniz olduğu için siz değil anneniz veya kanuni temsilcisi yani avukatının yapabilecekleri vardır.
2. Şimdi kalan malları kaybetmemek için derhal notere gidip vekillikten azil işlemi yapmalıdır. Böylelikle dayınız anneniz adına kalan mallarda işlem yapamaz.