Cevap: Rüşvet Ve Hakaret Davası
Dosya içeriğini bilmeden bu konuda yorum yapmak zor.
Tekrar merhabalar dosya içeriğini tam olarak bilmiyorum ama rüşvete teşebbüs ve polise hakaret suçundan yargılanıyor.Mahkemede polislerin şikayetinde direttiği için serbest bırakılmadığını söylüyor avukatımız sadece bu konularda bilgiliyiz vermiş olduğunuz bilgiye ve bilgilere şimdiden teşekkürler.
Açıklamanıza göre abiniz hem ehliyetsiz hemde alkollü bir şekilde araç kullanırken kaza yapıyor.Kaza mahaline gelen Trafik polislerinin olayı incelemesi sırasında abiniz bu olayı alın şu parayı kapatın diye rüşvet teklif ediyor,rüşveti kabul etmeyip abinizi emniyete gözaltına götürmek isyen polisle abiniz boğuşuyor.Açıkladığınız Olaydan ben bunu anladım.
Şimdi bu olay polis tutanaklarıncada doğrulanıp abiniz C.Savcılığına tutuklanmak üzere sevk olmuştur.C.Savcılığı abiniz hakkındaki suçlama ile ilgili bir iddianame hazırlamıştır.Bu iddianame mahkemeye sevk edilmiştir.C.Savcısı mahkemeden abinizin işlediği suç ile ilgili ceza kararı ister.Abinizin avukatı ise tutuklamaya itiraz edip,mahkemenin dışarıdan görülmesini talep eder.Bunun için abinizin sabit ikametgahı,işi ve sorumlulukları olması gerekir.Olayda ölü ve yaralı olmadığı sürece abiniz sadece ağır maddi ceza alır,bu cezayı eğer ödeyemeyecek durumda ise cezaevine konur,zararıda devlet zarar görene öder.
Tahminimce abinizi 6 ay kadar tutuklu tutarlar ve mahkeme dışarıdan görülür ve ağır maddi ceza ve belirli haklardan yoksun bırakma cezası kesilir.
Vermiş olduğunuz bilgiye teşekkürler.Ben her halde bu konuyu yanlış anlattım abim para teklif etmiyor ve boğuş yada her hangi darp söz konusu değil.Abim sadece sözlü bir şekilde hakaret ediyo.Para konusuna gelince ruhsatı cebinden çıkarırken paralarda birlikte ama paraları polise uzatmıyor paralar yere düşüyo ama polisler yanlış anlayıp bize paramı teklif ediyosun sorusana abimde para yerde kim önce alırsa onun deyince işn rengi değişiyo yani abim onlara rüşvet teklif etmiş oldu sonra polisler parayı alıp fotokobisini çekiyo ve tutanak tutuyorlar abimde bu tutanakta rüşvet teklifini görünce kızıyo ve hakarette bulunuyo olay bundan ibaret.birede abimin daha önceden sabıkası var oda bu dosyada bizim için yan etki sayılıyormuş abim şu anda tutuklu zaten dışarıdan dava görülmüyor.20 ekimde 2.mahkememiz var sonucun ne olacağını çok merak ediyorum çıkma olasılığı olduğunu söylüyor avukatımız ama 1. mahkemede de çıkacağını söylemişti korkumuz tekrar tutuklu kalması bizi bu konuda bilgilendirirmisiniz.iyi günler