İdare ve danıştay davaları neye göre sonuçlanır?
ben idare mahkemesinde kaybettim, sonra davam danıştaya gitti ve orada da kaybettim , şu anda davam karar düzeltmede.
Fakat benimle aynı statüde olup aynı şartları taşıyan arkadaşlarım hem idare mahkemelerinde hem de danıştayda kazandılar. Hepimizin davalarına danıştay 12 dairesi bakıyor. Şu anda idare mahkemelerini kazanıpta görevinin başında olan 100 'den fazla kişi var. Danıştayda 3 kişi kazandı ve bir tek ben kaybettim. Diğer arkadaşlarımızın davaları danıştayda devam ediyor. Aynı şartları taşımamıza rağmen danıştay 12 dairesi nasıl farklı karar verebiliyor bunu anlamadım. bu durumda benim karar düzeltmede şansım ne olur?
bir de şunu eklemek istiyorum. dava dosyamın içinde emsal kararlar ve örnek dava sonuçları vardı. Niçin kaybettiğimi anlamadım.
Cevap: İdare ve danıştay davaları neye göre sonuçlanır?
Vakit geçirmeden AİHM Strasbourg/Cedex e bir başvuru dilekçesi yaz.İadeli tahaddütlü posta ile gönder.1 ay içerisinde sana bir zarf gelecektir.Bu zarfın içerisinde resmi başvuru formu,Aihm sözleşmesi ve form doldurma klavuzu olacaktır.İyi bir idari dava hukuku uzmanı bir Avukat vekilin ile bu formu doldur.
Alınan mahkeme kararlarının ve tüm delil ve raporların 1 er fotokobisini bu başvuru formunun arkasına sırala ve bir naylon dosyanın içine koy ve bu dosyanıda kaliteli sarı büyük zarfa koyup yine iadeli tahaddütlü adrese postala.
20 gün içinde sahsınıza AİHM den dava dosya numaranız ve 10 adet barkod ile birlikte sürecin başladığına dağir bir cevap tebliği verilecektir.
AİHM Davalarındaki kararlar en az 2 yıl sürmektedir.Sabır ile beklersiniz.
Alınan kararda Türkiye suçlu görülürse tüm zararlarınız tazminatınız ile ödenir ve işinizede devam edersiniz.
Karar düzeltme talebinde de olumsuz karar çıkarsa, ondan sonra yapılacakları, kararın tebliğ tarihinden itibaren altı ay içinde (AİHM le ilgili olarak) yapınız.Böylece "İç hukuk"u bitirmiş olursunuz.Aksi halde talebiniz reddedilir.
AİHM davacısı olarak; bu konuda fikrim:Dosyaların okunmadığıdır.
İyi günler...
Karar düzeltme talebi gelene kadar AİHM Başvuru Formuda hazır olur.İdari davalarda bir kanun genelge tüzük vs.Anayasamıza aykırı bir şekilde kişiye maddi ve manevi zarar veriyorsa.Yürütme durdurulur,kanun vs.iptal edilir.
AİHM olayın bu yönünü inceleyip bakacaktır.İlgili davalı kurum ve idari mahkeme olayın bu yönünde AİHM ne açıklama yapmak zorundadır.Sözleşmenin hangi maddesine aykırı bir fiil olmasıda çok önemlidir.
Arkadaşlar ben yeni üyeyim.Şubat 23 te meslekten çıkarma cezası aldım.İdare mahkemesine dava açtım ancak red kararı geldi.Danıştaya temyiz dilekçesinin bir örneğini gönderebilirseniz sevinirim.Ayrıca parasını ödeyemediğimden avukatım telefonlarıma çıkmamaktadır.Temyiz harcını nereye yatırmam gerektiğinide belirtirseniz sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Temyiz dilekçesini, kararı veren mahkemeye verebilir ve harcını da orada yatırabilirsiniz ama bunları avukatınızla yaparsanız daha iyi olur...