Boşanmak İstiyorum ve Çocuklarım Var
Herkese Merhaba,
Eşim, birkaç gün önce 3 yaşındaki kızımızı da alıp babasının evine gitti. 8 yaşında olan ve ilköğretimde 2. sınıfta eğitim gören kızımı okulda olduğu için, almak istese de alamadı. Daha önce de saçmalıklarla dolu nedenlerden dolayı evi terk etmiş ve gidip kendisini almamı adet edinmişti. Çocuklarım olmasaydı o zamanlar hiç düşünmezdim ama artık çocuklarımı alıp; onlara sahip çıkmak, eşimin bu tutumunu daha fazla çekemeyeceğimden kendisini boşamak istiyorum.
Eşimin ailesinde tahsilli kimseler yok ve eğer çocuğum yada çocuklarım onda kalırsa hiç iyi eğitim göremeyecekler. Kız kardeşim iyi tahsil görmüş ve sürekli bizimle nefes alabilen biri, onları çok iyi yetiştirebilecek vaziyette.
Bu durumda, boşanma davası açmak istiyorum. Çocuklarımı alma şansım nedir? Bu dava bana ne kadara mal olur? Eşimin ve ailesinin tahsil görmemiş ve cahil kimseler olması, çocuklarımın geleceğini etkileyeceğinden mahkemede bana yarar sağlar mı? Ben kendisine hiçbirşey demememe rağmen evi terk etmesi benim için mahkemede bir yarar sağlar mı?
İlgili ve bilgililerden yardım istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.
Cevap: Boşanmak İstiyorum ve Çocuklarım Var
3 yaşındaki çocuğunuzun velayetini alma şansınız çok zor. Ama 8 yaşındaki çocuğunuzun velayetini alabilirsiniz belki.
Avukatınız 8 yaşındaki çocuğunuzun velayetini alma konusunda, sizin ekonomik ve sosyal olarak çok daha iyi bakacağınız,hatta eşinize göre daha tahsilli olduğunuz ve çocuğunuzla daha çok ilgilenebileceğiniz yönünde bir savunma yapar, bunu şahitlerle de desteklerse, 8 yaşındaki çocuğunuzu alma şansınız olabilir diye düşünüyorum.
Tabi takdir yine hakimindir. % 100 olarak alırsınız diyemeyiz. Ama şansınız her zaman var.
Eğer çocuğunuzun velayetini alırsanız lütfen çocukları koz olarak kullanıp, annelerine göstememek ya da annelerini çocuklara kötülemek gibi yanlış davranışlara girmeyin olur mu? 1. sayfadaki EYS Sendromu konusunu okumanız tavsiye ediyorum.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18393
Çok teşekkür ederim yanıtınız için..
Alıntı:
hazir-i nazir rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim yanıtınız için..
Rica ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bir avukat tutmanızı, eşinizin sürekli evi terk edip gittiğini ve almaya gittiğinizi anlatın. Çevrenizden de eşinizin sizi terk edip gitmesi ile ilgili şahit de araştırmaya bakın. Şahitler çok çok önemli mahkemede.