İlamsız icra takibi hakkında
merhaba, yeni bir ev aldım kiracıyı cıkarmak istıyorum yaklasık 1 aydır ıyınıyetımızı suistimal etti.. su an kirasını ödemedi. kontratta bir kira ödenmmezse yıllık kiranın tahsiline gidilir deniyor. ilamsız icra takibi yapılırsa kiracı ödenemeyen kirayı yani sadece 1 kirayı ödeyerek bu işten kurtulur mu? yoksa yıllık kira için icra yaptırabilirmiyim..
avukat desteği alacagım ama bu konuda sizden de fikir almak istiyorum.
ilk ilamsız icra takip kararını ben göndersem , itiraz olursa avukata yonlendırsem olabılırmı..cunku ıcra takıbını gorsugu zaman evı bosaltma ıhtımalı yuksek..
bu takıp karar metnı standartmıdır? yoksa tahlıye ıcın ekstra bır seyler yazmam gerekıyor mu?
Cevap: İlamsız icra takibi hakkında
Kontrata muacceliyet şartı koymuşsunuz bir yıllık kirayı tahliyeli icra takibine (örnek 13 ödeme emri) koyabilirsiniz. Takibi siz başlatıp dediğiniz gibi itiraz olursa avukata takip ettirebilirsiniz ya da itirazını kaldırmak için gerekli işlemleri siz yürütebilirsiniz avukat tutmak zorunlu değil sadece bire hata yaparsanız daha fazla mağdur olursunuz. Kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kontrata muacceliyet şartı koymuşsunuz bir yıllık kirayı tahliyeli icra takibine (örnek 13 ödeme emri) koyabilirsiniz. Takibi siz başlatıp dediğiniz gibi itiraz olursa avukata takip ettirebilirsiniz ya da itirazını kaldırmak için gerekli işlemleri siz yürütebilirsiniz avukat tutmak zorunlu değil sadece bire hata yaparsanız daha fazla mağdur olursunuz. Kolay gelsin.
Sayın Engin Bey,
Kiracı her ayın 5.günü kirayı ödemesi gerekiyor.Kontrat başlangıcından beri hiç gününde ödeme yapmadı.5 Eylül-5 Ekim 2009 kirasını ödemedi.Bu gün de 5 Ekim-5 Kasım 2009 kirasını ödemesi gerekirken onuda ödemedi.
Kontratta muacceliyet şartı var.Kiracı 2 ay üst üste ödemesse kalan kiraların tamamını öder diye madde var.Aylık ödemesi gereken kira 500 tl.
1-Örnek 13 le icra ve tahliye takibi yaparken talep edeceğim para ne kadar olacak?(Kira kontratının bitim tarihi 5 nisan 2010)
2-Muacceliyet şartı 2 ay.Bu ayın çıkmasını beklemelimiyim,yoksa 1 aylık kirayı vermedi 2.kirayıda ayın 5.gününde yatırmadı.(Peşin kira)Bu ayın çıkmasını da bekledikten sonra mı icraya gitmeliyim?
3-Geciken aylar için %5 gecikme talebinde bulunulabileceğini duymuştum.
Örnek 13 formunda:Aşağıda ki rakam bu gün itibarıyle ne kadar olacak?
''Alacağın Türk parasıyla tutarı, faizli alacaklarda faizin miktarı ile işlemeye başladığı gün; alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi :
Yardımlarınız içn şimdiden teşekkürler.
Muacceliyet şarı gerçekleşmiş görünüyor. Dönem sonuna kadar kiraları da geçmiş kiralaralr birlikte talep edebilirsiniz. Eylül-Nisan 8 ay yapıyorsa 4.000.TL kira alacağı yapıyor sanırım bu hesabı siz daha iyi bilmelisiniz. Geçmiş aylar için ve takipten sonrası için yasal faiz talep edebilirsiniz.