Yürütmeyi durdurmada hukuki çelişki
mrb sevgili hukuk severler ben bir belediyeye 2007 yılında itfaiye eri olarak atnmıştım 2007 kpssp3( a grubu ve öğretmenlik) ile 2008 aralık ayında asaletim tasdik edildi ama 2009 mayıs ayında sınav a grubu ve öğretmenllk sınavı diye ve ben itfaiye eri olarak atandığım için çünkü itfaiye eri b grubuna girdiği için işten devlet personel başkanlığının yazılı emriile çıkarıldım. idare mahkemesine dava açtım ama yürütmeyi durdurma talebim red edildi bölge idareye itiraz ettim o da red etti fakat benle aynı durumda olan ülke çapında yaklaşık 800 ila 100 kişi var bazı yerlerde ise yürütmeyi durdurma kararı alanlar olmuş. şimdi soruyorum aynı hukuk düzeni içinde tıpatıp aynı durumlara nasıl farklı kararlar çıkıyor buna itirazın bir yolu yok mudur bu hukuki çelişki nasıl çözülür
Cevap: Yürütmeyi durdurmada hukuki çelişki
YD kararı verilmemesi, sizin davayı kaybedeceğinizi göstermez. Esastan verilecek kararı bekleyin. Haklı çıkarsanız mahrum kaldığınız haklarınızı zaten alacaksınız.
tşk ederim cevabınız için ama benim takıldığım nokta neden ülkede aynı hukuk kuralları geçerli iken tıpa tıp aynı duruma farklı şehirlerde farklı kararlar veriliyor bu haksızlık değil mi
arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli çünkü bir çıkmazdayım dava açılalalı 5 ay oldu sizce daha ne kadar beklerim
Alıntı:
thebest33 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli çünkü bir çıkmazdayım dava açılalalı 5 ay oldu sizce daha ne kadar beklerim
ben 11 ay 13 gündür bekliyorum daha esastan karar verilmedi.
evet karar çıktı ve sonuç aleyhime çıktı. oysaki başka illerde benimle tıpatıp aynı olan arkadaşlardan olumlu karar olan var şimdi danıştaya itiraza gidecez onların ki de tabi temyize gidecek şimdi danıştay onların olumlu kararını onaylayıp işlerine geri dönmesini sağlarsa benimkinide olumsuz olarak onaylayabilir mi sonuçta tıpatıp aynı durum