selamlar annem ve babam ayrılar yaklaşık 20 küsür senedir annemle yaşıyorum fakat babamın soyadını taşıyorum babamdan kalan şeylerde hakkım olur mu acaba :alala
Printable View
selamlar annem ve babam ayrılar yaklaşık 20 küsür senedir annemle yaşıyorum fakat babamın soyadını taşıyorum babamdan kalan şeylerde hakkım olur mu acaba :alala
Tabiki olur. Aynı şekilde benimde annem ile babam ayrı. Şuan babamdan kalan yetim maaşı bağlandı. Hatta ilk öz çocuk olduğum için 2 hisse alıyorum. Babanıza kalan her mirasa pay sahibisiniz.
İlk öz çocuk demek babanın ilk çocuğu demek daha sonra boşanıp başka biriyle evlenip doğan çocuk ilk çocuğa göre üvey oluyor. bu nedenle. ilk çocuklar yani ilk anne ve babadan doğan çocuk bu nedenle mirastan 2 hisse alıyorlar. şahsen ben ssk dan bağlanan yetim maşından 2 hisse alıyorum.
Eğer demek istediğin babaya göre üvey çocuk kavramı olmaz ki ise zaten burda baba yok ona göre konuşmamıza da gerek yok. kendmize görede üvey ve ilk çocuk kavramlarının anlamlarından ziyade oluşturdukları durumu göz önüne almamız gerekiyor.
Ayrıca konuda bilgi vermek yerine saçmasapan polimik konusu çıkartmaya çalışıyorsunuz. eğer ilk çocuk 2 hisse alıyorsa bunun nedenini siz açıklayın. eğer bilmiyorsanız araştırıp öğrenin araştırmadanda burada bu tarz bir soru sormayın.
Aynı anne veya babadan olan tüm çocuklar ÖZ kardeştir.
İlk çocuk ile son çocuk arasında , bir babanın veya annenin ilk eşinden olan çocuğu ile 2.3. eşinden olan çocuğun sahip olduğu haklar konusunda kanuna göre hiç bir fark yoktur.
Ya anlatmadığınız bir başka durum var, ya da 2 hisse aldığınızı sanıyorsunuz.
konuyu dağıtmasak ?? annem de babam da evli değil ve tek çocuğum babamla hala görüşüyorum bu konuda bilgisi olan yok mu?
Baba bir kardeşiniz öz kardeşinizdir.
Babanızın tüm çocuklarının miras hakkı eşittir.
Vefat ettiğinde evliyse, eşine 1/4 ayrılır. Kalan çocuklar arasında eşit pay edilir.
Çocuklardan vefat edenin payı kendi çocuklarına eşit pay edilir.