1000'lik planda çizilen ara yolları itiraz kanalıyla sildirebilirmiyiz?
Merhabalar Arkadaşlar;
Bizim ortaklarımızla beraber 45 dönüm yerimiz bulunmaktadır.Burası ticari alan olup 1000lik plana kadar tek parsel olarak kaldı.Ancak binlik plan da yaklaşık 13-14 parçaya ayırmışlar.Bizler belediye itiraz edersek bu alanı tekrar tek parsel yapabilirmiyiz.Bizim burada toplam 3 ana ortağımız var en azından 3 parsel yapılabilir mi?
Bunun için belediyeye itirazda bulunacağız.Eğer belediye itirazımızı redderse idare mahkemisi hakkımızda olumlu sonuç çıkarır mı?
Benim bildiğim kadarıyla idare mahkemesi bu tarzda talepleri uygunsuz buluyormuş.Bu yüzden belediye kanalıyla mı çözmemiz gerekiyor.
Birde benim bildiğim kadarıyla 1000lik plandan sonra parselasyon yapılıyor.Bu parselasyonlarda bizleri arka tarafa atıp buraya başka birisini getirebilirler mi.Benim bildiğim parsel sadece yeşil alan, yol geçmesi gibi durumlarda geçiyor Bu konuda beni bilgilendirirsiniz çok sevinirim.
Cevap: 1000lik planda Çizilen ara yolları itiraz kanalıyla sildirebilirmiyiz.
Merhabalar ben şehir plancısıyım,
Durum ne oldu merak ettim gerçekden, 45 dönüm yeriniz var ve bunu plan tadilatı ile yeniden birleştirebilirsiniz. 45 dönüm içerisinden sosyal donatı alanı çıkacaktır. Sosyal donatı alanlarını belediyeye hibe etmeniz halinde plan tadilatını çok rahat geçirebilirsiniz. bu konuda yardımcı olabilirim.
Cevap: 1000lik planda Çizilen ara yolları itiraz kanalıyla sildirebilirmiyiz.
1/1000 ölçekli planlar uygulama imar planlarıdır. Sözünü ettiğiniz 45 dönümlük alan kadastro parseli niteliğinde olup, Bu büyüklükte bir imar parseli oluşturulamaz. İçerisinden yol geçmesi, sosyal donatı oluşması normaldir. Herkes kendi parselinin tamamının korunmasını isterse plan oluşmaz. Dolayısıyle gayrimenkulunuz değer kazanmaz. tarla vasfında kalır. Planlamanın kriterleri vardır. Bu kriterlere her plancı uyar.
Parselasyonlar 3194 sayılı kanunun 18 maddesi hariç mülkiyet maliklerince yaptırılır.( kendi mülkiyeti içinde)
18 madde uygulamasını (resen uygulama) Belediye ihtiyaç halinde yapar.Bu durumda askı ilanında iken takip edip, Uygulama sonucu oluşan parsellerin toplu bir bölgeden bütün olarak talep edebilirsiniz.