Merhaba. Benimle ilgili bir soruşturmda üst disiplin amirim(ilçe milli eğitim müdürlüğü) de suçlanıyordu. Sonra bu üst disiplin amiri savunmamı istedi. Bu hukuki açıdan mümkün müdür?
Printable View
Merhaba. Benimle ilgili bir soruşturmda üst disiplin amirim(ilçe milli eğitim müdürlüğü) de suçlanıyordu. Sonra bu üst disiplin amiri savunmamı istedi. Bu hukuki açıdan mümkün müdür?
Bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var. Konuyla ilgili olarak arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Madde 6 - Kurulların Başkan ve Üyeleri kendilerine, eşlerine, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımlarına, disiplin cezası verilmesini teklif ettikleri, disiplin soruşturmasını yaptıkları veya atanmasına yetkili oldukları memurlara ait işlerle ilgili Kurul toplantılarına katılamazlar.
-------------
Yukarıdaki bölüm Disiplin kurulları ve Amirleri Yönetmeliğinden aktarılmıştır.,
Bu madde MEB Disiplin Kurulları ve Amirleri Yönetmeliğinde yoktur.Ancak MEB Yönetmeliği "Bu yönetmelikte olmayan hususlarda Disiplin Kurulları ve Amirleri Yön.hükümleri geçerlidir, demektedir.
Buradan da anlaşılacağı gibi bu tür yerlerde yetkili olanlar kendilerinin de bulunduğu soruşturmalarda, toplantılarda, karar verme işlemlerinde bulunamazlar.
Böyle anlıyorum.Yani kendisi taraftır.
Hukukçu değilim.
İyi günler...
Sakar kardeş teşekkür ederim. Ancak üst disiplin amirim olan ilçe milli eğitim müdürlüğü disiplin kurulu üyesi değildir.
Hukukçu arkadaşlar bir bilgi verirlerse sevinirim.
Burada kastedilen; olayda taraf olan, soruşturmanın hiçbir bölümünde bulunamaz temel ilkesidir.Kurul üyesi olup olmaması meselesi değil.Disiplin amirinin konuyla ilgili soruşturma için muhakkik görevlendirme yetkisi vardır.Yine de; olay içinde bulunduğu iddia edilen disiplin amirinin görevlendireceği muhakkikin tarafsızlığının şüphe doğurması da mümkündür.
Yine de hukukçu olmadığımı belirtiyorum.Bir hukukçu cevap verebilir, umarım.
İyi günler...
Açıklaman mantıken doğru. Teşekkür ederim. Hukukçu arkadaşlar yardımıma koşarlarsa çok sevinirim.
Sizinle ilgili soruşturmayı hangi makam açmıştı ?
Soruşturmayı ilçe kaymakamı açmıştı.
Soruşturmayı, soruşturma açan makamın sonuçlandıracağına, diğer disiplin amirlerine havale edemeyeceğine dair Danıştay kararı hatırlıyorum....
Soruşturma kaymakamın emriyle başladı. Müfettişler neticelendirip raporlarını sundular ve rapor ilçe mem'e döndü. Buraya kadar herşey kurallara uygun. Çünkü konuyla ilgili mevzuat böyle diyor. Sıkıntı üst disiplin amirinin de aynı soruşturmada soruşturulmuş olması.