1993 Tarihinde annem ile babam boşandı.Velayetimi anneme verdiler, babamada o zamanın parası 500.000 nafaka ödemesi kararı verildi. Ancak ben hiç babamla görüşmedim nafakada almadım. Şimdi 19 yaşındayım Dava açsam ödenmeyen paraları alabilirmiyim?
Printable View
1993 Tarihinde annem ile babam boşandı.Velayetimi anneme verdiler, babamada o zamanın parası 500.000 nafaka ödemesi kararı verildi. Ancak ben hiç babamla görüşmedim nafakada almadım. Şimdi 19 yaşındayım Dava açsam ödenmeyen paraları alabilirmiyim?
10 yıllık zamanaşımı söz konusudur.:DD
1993 yılında boşandılar demişsiniz anneniz ve babanızın. Öncelikle boşanma ilamını almanızı tavsiye ederim. İlam tarihinden emin olmanız için. İlam tarihi kesinleşme tarihi yani.
Evet nafaka zamanaşımı 10 yıldır. Yani 1993 yılının hangi ayında boşanmışlarsa 10 yıldan bu yana hesaplarsak 2003 yılında bu istem dolmuş olacak.
Ancak şöyle bir nüans var sizin için. Siz şu an 19 yaşındasınız. Kanunlarımıza göre iştirak nafakası bağlanan bir çocuğun reşit olduktan sonra nafakası kesilir. Eğer 18 yaşınan sonra okumaya devam ederseniz(gerek lise, gerekse üniversite,master,doçentlik vb.) babanızdan YARDIM NAFAKASI alma hakkınız var. Bunun için bulunduğunuz ildeki Aile mahkemesine Yardım Nafakası davası açabilirsiniz.