iyi çalışmalr dileyerek başlıyorum. benim sorum çekişmeli boşanma davalarında tanık olarak çağırlan kimselerin aynı soyadı taşıyıp taşıyamayacağı ya da akrabaların tanık olup olamayacağı.yanıtlarsanız sevinirim.
Printable View
iyi çalışmalr dileyerek başlıyorum. benim sorum çekişmeli boşanma davalarında tanık olarak çağırlan kimselerin aynı soyadı taşıyıp taşıyamayacağı ya da akrabaların tanık olup olamayacağı.yanıtlarsanız sevinirim.
Akrabaların tanıklığı kabul edilmekte, şartları varsa yeminsiz olarak ifadeleri alınmaktadır. Bununla birlikte; davacı ya da davalının dinlettiği bütün tanıklar (aynı soyadını taşısın ya da taşımasın) yakın akrabalardan oluşmakta ise, hakim bunu dikkate alacaktır.
Şiddetli gecimsizlige tanık olan herkesi akraba olsun olmasın tanık olarak yazdırabilirsiniz. Tanıklarını hakim takdir edecektir.
sayın meslektaşım,
hakim, tarafların delillerini kabul edip etmeme hakkına sahip değildir. Bu nedenle tanıkları hakim takdir edemez. Ancak tanık ifadelerini değerlendirme, hakimin takdirindedir. Yanılıyorsam düzeltin
Sayın avukathüseyin; herhalde yanlış yazdınız, tanıkları değil "TANIKLIKLARINI" demek istediniz sanırım.Alıntı:
Şiddetli gecimsizlige tanık olan herkesi akraba olsun olmasın tanık olarak yazdırabilirsiniz. Tanıklarını hakim takdir edecektir.
Ekleyen: avukathuseyin - Bugün : 09:59:31