Sahibi olmadığım kamulaştırma
Selamün aleyküm öncelikle tüm müslüman aleminin geçmiş ramazan bayramını kutlarım
1 senedir bana iki tane tebligat geliyor tapusu olmadıgı sahibi olmadıgım halde bir yerim olduguna dair belediyenin bunu kamulastırıp bana bedeli peşin olmak üzere vermek istiyor ama benım öyle yerim yok sımdı işte 15 gün üre içinde gitmezsem mahkeme yolu acılacak oyle alıcaklarmıs
sorun net anlasıldı sanırım kamulastırma davası sımdı bu yer benım degil sahiplenmek istesem tapu yok elimde ısrarla benım olduguna dair belediye kagıt gönderiyor sımdı ben nasıl davranmalıyım bu yere sahiplensem tapu gösteremem yinede tapumu kaybetim desem falan yada gercek sahibi cıksa ileri yıllarda asım agrırmı
lutfen bır avukat bey yada hanımefendı bılgı verebilirmi bu hususda sımdıden cok tşklerimi borc bilirim
saygılar
Cevap: Sahibi olmadığım kamulaştırma
Gönderdikleri evrakta gayrimenkule ait tapu bilgileri varsa tapuya gidip sordurun kimlik bilgilerini teyit ettirin. Kimlik bilgileriniz tamamen örtüşüyorsa iktisap şeklini öğrenin yani biri size bağışlamışmı mirasmı vs.
Örtüşmüyorsa belediyeye yazılı olarak dilekçe verip işleme konu gayrimenkülün sahibi veya temsilcisi olmadığınızı gerçek sahibin araştırılıp işlemin ona yöneltilmesini bildirin.
Sahiplenmeye kalkışmamanız en uygun olandır.
Esenkalın