-
Boşanma
merhaba,
4,5 yıldır evliyim ocak 2009 yılında boşanmak için eşim dilekçe verdi ve 2 celse geçti barışmak için 4-5 kere karşılıklı buluştuk tavırlarında ve hareketlerinde bir şeyler sezdim ve müsait olduğunda telefonu baktım iş yerinde birinden aşk msj yakaladım ve kendisine bir şey söylemedim.şimdi;
1-Savcılığa telefonların dinlenmesi için suç duyurusunda bulunacam ne yapmam lazım? boşanma davası üzerinden mi aile mahkemisine dilekçe verecem? yoksa direk savcılığıma başvuracam?
2-ocak ayından beri ayrıyız beni aldattığı ispatlarsam ne gibi mahkemenin yaptırımı olur çoçukda var 2 yaşında (veleyet-nafaka vb.)
3-savcılığa suç duyurusunda bulunursam dilekçe örneği verebilirmisiniz?
4-Eskiye dönük (son 1 -1,5 yıl ) telefon kayıtlarını ve msj.ları isteyebiliyormuyuz?
Boşanma nedeni ona göre ailem bana göre geçinemiyoruz.evliyken aldattığını falanda bimiyorum ailemi bahane etti çünkü ayrılacak konu fındık kabuğunu dolduracak bir şey yok.beni sevse ayrılmazdı diyede düşünüyorum
Teşekkürler...
-
Cevap: yardım boşanma
Savcılık konusu değildir aldatma. Aile mahkemesinindir konu.
Hazır boşanma davanız var madem, neden durumu avukatınıza bildirip, eşinizin sizi aldattığına dair mesaj okuduğunuzu söyleyin. Avukatınız mahkemeden, eşinizin cep telefonu dökümlerini istesin mahkemeye. Son 1 yıllık ya da 1,5 yıllık dökümlerini.
Eşinizin telefonunda kimin ya da hangi numaradan gönderildiğini umarım not etmişsinizdir.
Avukatınıza durumu anlatın. Savcılıkla hiç alakası yok bu durumun.