Geçici görevin sürekli hale dönüştürülmesi yasal mıdır?
ıdare tarafından hıc bır sebep süre belırtılmeden suresız olarak ıliçinde baska bır bırıme gorevlendırıldım aslında amac kalıcı olarak gondermek oncelıkle boyle bır yola basvuruldu. bende bu durumun farkında oldugumdan gorevlendırılmenın suresız olmasını ve aslında klaıcı gorevlendırme ıcın boyle bır uyugulmaya ıdarenın yoneldıgını belırterek ıdare mahkemesıne dava actım yaklasık 7 aydır dava suruyorken tam bu surecte kalıcı olarak tayınım yapıldı. acaba mahkemem surecı devam ederken boyle bır uyugulamay karsı nasıl davranabılırım..
Cevap: geçici görevin sürekli hale dönüştürülmesi yasal mıdır?
Yeni dava açmanız gerekir.
Kalıcı tayinle birlikte, geçici görevlendirme kendiliğinden hükümsüz kalmış olur ve mahkeme karar verilmesine yer olmadığı kararı verir muhtemelen...
Cevap: Geçici görevin sürekli hale dönüştürülmesi yasal mıdır?
Geçici Süreli Görevlendirme
Geçici Süreli Görevlendirme Halleri:
Madde 3 - a) 7 ve daha yukarı bir dereceden göreve ilişkin boş bir kadronun
bulunması,
b) Kurum içinden bu görevi yürütecek elemanın kısa sürede sağlanamaması,
c) Görevin, yetenekli ve iyi yetişmiş personele ihtiyaç gösteren işlerden
olması,
hallerinde geçici süreli görevlendirme mümkündür.
Geçici süreli olarak görevlendirilecek personele ilişkin şartlar:
Madde 4 - Memur:
a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile
ilgili bulunması,
b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi,
c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması,
hallerinde geçici süreli olarak görevlendirilebilir.
----------
Yukarıdaki bölüm Devlet Memurları Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinden aktarılmıştır.Anlattıklarınıza bakılırsa, geçici görevlendirilişiniz rızanız dışında yapılmış.Bu bile işlemin hukuka aykır olduğunu gösteriyor.Dereceniz kaç bilmiyorum.G.görevlendirilişinizin kalıcı hale getirilmesi, temeli hukuksuz olan işlemin devam ettirilmesi anlamındadır.Dava açmanız gerekir.
Hukukçu değilim.
İyi günler...
Cevap: Geçici görevin sürekli hale dönüştürülmesi yasal mıdır?
arkadaslrn sımdı aslında gecıcı gorev ışlemınde sure belırtılmemmsı rızam olmamması ne amaçla gonderıldıgım belirtilmesede aslında amac sahsımın gecııcı gonderılmesı ardından kalıcı olarak görevlendılmem yapılarak gonderıldıgım bırımdekı baska peronelın yerıme gorevlendırılmesı amaclanıyordu ben bunları ıdare mahkemesıne belırtıp oyle dava actım ve dava surerken kalıcı gorevlendırmem yapıldı ve daha sonrası bahse gecen sahıs benım eskı gorev yerıme tayın ettırıldı.sımdı gecıcı gorev ışleminde bahsettıgım konular olustu bu davadan cıkacak sonuc hepsını etkılemez mı ..