Dava açma süre aşımı ile ilgili.
2 sene önce amire hakaretten görev yerim değiştirildi.Ardından sulh ceza mahkemesinde dava açıldı.Fakat hakim bey beraat kararı vererek dosyayı kapattı.Acaba ben idare mahkemesine göreve iade edilmem talebiyle dava açabilirmiyim?Süre aşımı gerçekleşmişmidir yoksa hakkım saklımıdır.?Olay çok uzun olduğu için özetlemek istedim ve cevap verecek avukat arkadaşlara tşk ederim.
Cevap: Dava açma süre aşımı ile ilgili.
İptalini isteyeceğin işlemin size tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde dava açılabilir... Sanırım süreyi geçirmişsiniz...
Cevap: Dava açma süre aşımı ile ilgili.
Beraat eden siz misiniz?Eğer öyle ise; -Ben olsam- idareye mahkeme kararını gerekçe göstererek "Eski görev yerine iade" talebinde bulunurdum.İdare kabul ederse iyi, etmezse verilen ret cevabını süresi içinde dava ederdim.Böylece idarenin konuyla ilgili yeni işlem yapmasını sağlardım.
Yıllar önce; Aile Yardımı uygulamasından yıllar sonra, bu konuda dava açmak istemiştim.Ne yapmam gerekiyordu:İdarenin bununla ilgili yeni bir işlem yapması.Nasıl yaptım?İdareye yazı yazdım:"Aile yardımının uygulamaya girdiği filan tarihten bu yana, bu günkü tutarlarla şu kadar alacağım olduğunu, bunun bana şimdiye kadar verilmemiş olması, Anayasanın falan filan maddelerine aykırıdır."
İdare tabii ki reddetti.Bu işlem aleyhine A.Öcalanın teslim edildiği gün dava açtım.Netice mi?Mahkemenin ret kararını, verilen karar gerekçesinden utandığım için, temyiz bile etmedim.Yazsam gülersiniz.
İyi günler...