Ortak evin kiraya verilmesi
merhaba,
işin uzmanlarından yardım bekliyorum.
kardeşimle ortak bir evimiz var.kardeşim evi kiraya vermek istediğini söyledi.
aramızda çıkan tartışmadan sonra bir daha kendisiyle konuşmadık.
daha sonra evin internette kiraya verilmek üzere ilanının verildiğini gördüm.evi kontrol ettim bir emlak ofisinin afişi var.
şimdi bu evin ne kadara kiraya verileceğini depozito vesaire şartlarını internetten öğrendim.konuşmadığımız için çok rahat davranıyor.sanki ev kendisinin gibi davranmakta.
yani kiraya verilse benim haberim olmayacak.ama tabi kiranın ve depozitonun yarısını almam gerekiyor.
benim haberim olmadan evin kiraya verilip benim kiracı ve kontratı görmemem durumunda yapabileceklerim ve haklarım nelerdir?
beğenmezsem kiracıyı çıkartabilir miyim?
ya da kiracıyı çıkartmadan kiranın yarısını almam için ne yapmam gerekir?
emlak ofisi ile görüşmeli miyim kiraya verilmeden?
Cevap: Ortak evin kiraya verilmesi
Sırf amacınız kiranın yarısını mı almak, ortak malın satış yoluyla ortaklığın giderilmesini istemiyormusunuz?Yada daha çnce aldığı kiraları talep gibi.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Sırf amacınız kiranın yarısını mı almak, ortak malın satış yoluyla ortaklığın giderilmesini istemiyormusunuz?Yada daha çnce aldığı kiraları talep gibi.
henüz kiraya verilmedi.yani öncesi yok henüz.
eğer durum bu şekilde giderse yani benden habersiz ilerlerse herşey ortaklığın sonunu da düşünüyorum.
bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
ama şu an ilk amacım ilk yazdığım gibi neler yapabileceğimi öğrenmek.
Karşı tarafa yani ortağınıza kiraya verildikten sonra ihtarname yollayın.Yada vermeden önce ,Kiraya vermişsin ,yada vereceksin olurum olmadan kiracı hakkında meni müdahale davası açacağımı kiracıyı çıkartacağımı ,kiracıya karşı tahliyeden dolayı kendisinin sorumlu olacağını vesair.
Yada kiraya versin , kiracıya yolla kiranın yarısını şu hesabınma yolla yada hakkında meni müdahale talepli dava açacağıma şeklinde.
Gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.