İhbar tazminatı ve fazla sigorta
Merhabalar...
Bir arkadaşım işyeri kapandığı için işten çıkarıldı, kıdem tazminatı verildi. Fakat işyeri kapanacağını daha önceden bildirmediği halde kıdem tazminatını vermeyip, bunun yerine sigortasını 15 gün kadar (süresini tam bilemiyorum) devam ettirdi. Bu durum yasal mıdır? Değilse; ihbar tazminatını almak için hangi yollara başvurabilir?
Şimdiden çok teşekkürler...
Cevap: İhbar tazminatı ve fazla sigorta
Alıntı:
inakhos rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar...
Bir arkadaşım işyeri kapandığı için işten çıkarıldı, kıdem tazminatı verildi. Fakat işyeri kapanacağını daha önceden bildirmediği halde kıdem tazminatını vermeyip, bunun yerine sigortasını 15 gün kadar (süresini tam bilemiyorum) devam ettirdi. Bu durum yasal mıdır? Değilse; ihbar tazminatını almak için hangi yollara başvurabilir?
Şimdiden çok teşekkürler...
Sözleşmenin feshinde uyulmak zorunda olunan ihbar süresi vardır.İhbar süreleri çalışma süresine göre değişir.
6 aya kadar olan çalışma süresi için 2 hafta,
1,5 yıla kadar olan çalışma süresi için 4 hafta,
3 yıla kadar olan çalışma süresi için 6 hafta,
5 yıldan fazla çalışma süresi için 8 haftadır.
İhbar süresini beklemek istemeyen işveren dilerse, bu süreye ilişkin ücreti ödeyerek sözleşmeyi hemen feshedebilir.Bu durumda ödenen ücrete ihbar tazminatı denir.
Arkadaşınızın işvereni ( doğru süreyi tanımışmıdır bilemiyorum) ihbar süresine uygun olarak sözleşmeyi feshetmiş, bu durumda ihbar tazminatı ödenmez.