Müdür tarafından İşten çıkarılabileceğinin sözlü olarak 6 ay yada 1 sene önceden tahmin edilmesi
Merhabalar,
Özel bir bankada 6 yıldan beri çalışmaktayım.Hiçbir iş arkadaşımla ve yöneticimle problemim olmadı.Ancak,bundan 1 yıl önce şubemize müdür olarak atanan kişi 17/09/2009 tarihinde beni ve bir arkadaşımı odasına çağırarak;" Arkadaşlar , banka yüksek maaş alan ve şef-yetkili konumundaki çalışanları işten çıkarma politikası izliyor" dedi."zaten çalıştıgımız şubede 2 kişi fazla dikkat edin 3 veya 6 ay sonra işten çıkabilirsiniz"dedi.Ben ve arkadaşım çok şaşırdık.ayrıca ; " Bakın benım bu dedıklerım ,benım fikrim ve tahminim Genemüdürlüğün bir şey söylediği yok,bu banka işten adam çıkarılınca sevinen bir banka,ben sadece fikir ve tahmin yürütüyorum"dedi.... Bende söz isteyerek dedimki " Benim ekmeğim ile oynayacak kişiye acımam ,ben ekmeğimi namusum olarak görürürüm madem bu durum bankanın değil senin fikrin ,eğer ekmeğime zarar gelirse bunun müsebbibi sensin dedim.Genelmüdürlüğün haberi olmadan siz benim hayatım ile ilgili olarak nasıl fikir ve tahmin yürütürsünüz,benim hayatımı nasıl planlarsınız.?"dedim. Bu sefer geri adım attı ve ben senin için demedim dedi ,yanlış anladın dedi.ben diğer arkadaşlar içinde konuştum dedi.
ve bende ona(Sert Bir şekilde) tekrar ediyorum dedim.Sen Bankanın değil ,kendi fikrini bana söylediğin için bu olay kişiselleşdi dedim ,benım işimin sonlanmasının müsebbibi sensin buna göre benımle dikkatli çalış dedim.oda sesini çıkaramadı.
* Ben bu durumu insan kaynaklarına anlatsam ,örtbas edecekler
* Gidip dışarıda bu adamı dövsem,değmez.ve haksız duruma düşerim
*Müdür ,sırf banka yönetimine şirin gözükmek için bizim işemize son vermek
istiyor.
* Ben 6 yıldır çalışıyorum,şefim maaşım 1450tl
Soru ; Noter kanalı ile yazılı olarak insankaynaklarına şikayet edersem,iş kanunu açısından bu adama bir ceza gelirmi?(Şahidim yanımda bulunan arkadas,o zaten bayramı şuanda nasıl geçiriyor tahmin edemiyorum..morali çok bozuktu)
yada sizin bana bir tavsiyeniz varmı?bu adam için ne yapmalıyım,yardımlarınız için çok telekkür ederim.
saygılarımla ,
Cevap: Müdür tarafından İşten çıkarılabileceğinin sözlü olarak 6 ay yada 1 sene önceden tahmin edilmesi
Hiçbirşey yapmayacaksınız.Söylentiler ,Kişisel yorumlar ile hareket edilmez.Diğer şekilde hareket etmeniz aleyhinize sonuç doğurur.Siz işinize devam edin.Banka direk sizinle muhatap olduğunda iş hukuku kapsamında haklarınızı kullanırsınız.
Cevap: Müdür tarafından İşten çıkarılabileceğinin sözlü olarak 6 ay yada 1 sene önceden tahmin edilmesi
Cevabınız için teşekkür ederim,inanın bana insan işi ile ilgili bir hususta hele bu zamanda bir problem ile karşılaşınca ne yapacağını şaşırıyor,açıkçası normal düşünemez hala geliyorsunuz.Sizin "Hiçbirşey yapmayacaksınız","İşinize Devam Edin" Sözünüz bile beni rahatlattı.Birilerinin insafında yaşamak nekadar kötü,müdür denen kişide bu bankada bir işçi ve yarın ne olacağı belli değilken sırf kendini kurtarmak için 2 kişiyi bir kalemde silebiliyor.Çalıştığımız bankada yabancı bir banka..., düşünebiliyormusunuz,yabancılar bizi birbirimize düşürüyor.
Sizden ricam , Banka benim ile direk muhatap olmaya başlarsa iş hukukunda negibi haklarım var.bunu biraz açıklarmısınız.yardımlarınız için tekrar teşekkür ederım.Saygılarımla.
İş hukuku kısmında ,forum alanlarında ayrıntılı bilgi var,ordan okuyun.
Teşekkür ediyorum,
saygılarımla