Bilirkişi raporu olumlu geldi, Islah etmemiz neden gerekiyor?
Merhaba, 11 yıl çalıştığım firmadan tazminat vermeden ve gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldım.
(Sitedeki bilgilerden okuduğum kadarıyla tazminatsız çıkarılmak için olması gereken durumlardan herhangi birisi söz konusu değil)
Konu özetle ; Mahkemeye verdik ve bir kaç gün önce bilirkişi raporu geldi. Avukat Bey raporun olumlu olduğunu ve Islaha yollamamız gerektiğini söyledi. Konuyu tam anlayamadığım için sizlere danışmak istedim. Islaha neden yollanır? gerek varmıdır ? Mahkemeyi uzatırmı ? Rakamda anlışılmadığı için mi ıslaha gidilir ? Ek bir talep içinmidir ? Tahmini olarak öngörebileceğiniz bir dava sonuçlanma süreci varmıdır ?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Bilirkişi raporu olumlu geldi, Islah etmemiz neden gerekiyor?
dava açarken daha az harç ödemek için miktarı küçük yazıp dava açarız...
daha sonra bilirkişi incelemesi yapılır ve olması gereken rakam hesaplanır... talebimizi bilirkişinin bulduğu miktara çıkartmak için yaptığımız işleme ıslah denir.. aradaki fark için tekrar harç ödenir.. olması gereken bir süreçtir..
bu bilgiyi vermem sizi haklı gördüğümü göstermez.. bu soruları foruma değil avukatınıza sormanız gerekiyor.. hem avukata vekalet verip hemde bu sitelere gelip söylediklerini sorgulayarak onu denetlemek hoş bir davranış değil..
Cevap: Bilirkişi raporu olumlu geldi, Islah etmemiz neden gerekiyor?
Avukat bey ile aynı şehirlerde değiliz, görüşme imkanımız telefonla mevcut ama, Islah etmemiz gerekir diyince neden olduğunu sordum ve oda kısaca anlattıysada ben anlayamadım, aslında durumun sizin anladığınız gibi algılanmasından çekindiğim içinde konuyu anlayamadığımı oraya yazdım. Ben kendimce, Avukat Bey'in işine fazla müdahil olmamak için nedir ne değildir gibi ısrarcı sorularda bulunmaktan çekindim. Yani konuyu buraya yazma sebebim, kesinlikle sorgulama veya güvensizlik değildir.
Kolay ve anlaşılabilir olarak yanıt verdiğiniz için teşekkürler.