Sahte çekteki yazıdan sorumluluk?
Selamlar
Ben 17 yaşında bir gencim. Yazın çalıştığım yerde tezgahtar olarak çalışırken patron yazın güzel diyerek iki adet çek yazdırdı. Ancak sadece miktar ve hamiline olan yeri yazdım imza atmadan. ben bu iyi niyetle çalışıp çıktıktan sonra öğrendim ki patronlar devren kiralık yerleri alıp mal alıp karşılığında çek dağıtıp ortadan kaybolan dolandırıcılarmış. Ve ortadan kaybolmuşlar.
Sorum bu çeklerle ilgili ilerde bi suçlama olursa sorumlulğum var mı. imza atmadım sadece üst tarafta doldurulan yerler. Herhangi birinin ismini de yazmadım çeke.
Bir sorumda amacı ne olabilirdi yazdırırken?
Şimdiden teşekkürler. iyi bayramlar.
Cevap: sahte çekteki yazıdan sorumluluk?
biliyorum kimse cevap vermek zorunda değil ancak yardımınızı talep ediyorum.
Çeke imza atsaydınız sorumluluğunuz doğabilirdi.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Çeke imza atsaydınız sorumluluğunuz doğabilirdi.
Teşekkürler sayın hukukçu arkadaşlar.
Bir nevi ben de kandırılmış oldum sanırım müşteriler gibi.
İçimi rahat tutabilirim sanırım bu sözlerinizden sonra?
çek üstündeki keşide tarihle oynanması iddası
Sevgili Hukukçu Arkadaşlar
bu olay benim yakınım olan bir arkadaşımın başına geliyor siz değerli hukukçular yorum yapar ise çok sevinirim
a ve b isimli 2 kişi ortak işyeri açıyor fakat resmiyette a isimli sahıs gozukmekte diğeri sadece kar ortağı bu ortaklar firmanın birinden 4,000 tl lık urun alıyor ve çek veriyor fakat aldıkları urun ayıplı olduğu için iade edip verdikleri çeki geri alıyorlar buraya kadar herşey normal fakat çeki iade aldıktan sonra başka bir şahsa çek vermeleri gerekiyor elde başka çek olmadığı için iade aldıkları çeki kullanıyorlar tabi çekin vadesi gelmemiş aslında kullandıkları çekin vadesi gelmeden çek bedeli kadar ürünü karşı tarafa veriyorlar ellerinde o çek miktarı kadar ürünü verdiklerine dair imzalı kağıt var fakat bu iki şahsın ortaklıkları bitiyor çeki ilk iade eden firma diyorki çeki tarihinde 4 rakamı 5 yapılmıştır diye resmi evrakta sahtecilikten suc duyurusunda bulunuyor çek a isimli kişiye ait a isimli kişide çek benim fakat tarihinle b isimli kişi oynamıştır diyor fakast b isimli kişi olayı hatırlamıyor yani tarihle oynamış mı oynamamışmı çeki vade tarihi 2004 ve adam 2009 da suç duyurusunda bulunuyor (ilk çeki verilen firma çeki iade ediyor fakat arkasındaki ciroyu silmiyor su an çeki elinde bulunduran kişide saglam olan cirodan tahsil yapmak mistiyor)aslında burada art niyetle yapılan bir işlem yok ama ortada sorunda var siz değerli arkadaşlar yorum yapar ise çok sevinirim