Tuketici Haklarim ihlal Edildi
merhaba, sorunum cook karisik lutfen yardim edin
benim laptopum arizalandi servise gonderlimek uzere satin aldiigim yere goturrdum yapilamayinca yenisi ile degistirildi,
yetkili servis yeni laptopumu satin aldigim yere gondermis, satin aligim yer ise 1 sene oldu beni oyaliyor, laptopumdan umidimi kestmi vermeye niyeti yok
nasil bir dava acmam gerekiyor izlemem gereken proseduur nedir sayin hocalarim yardiminizi bekliyorum
Cevap: Tuketici Haklarim ihlal Edildi
Olayı tarihi fasılalarıyla anlat.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Olayı tarihi fasılalarıyla anlat.
2006 sensinde laptopu aldim, 2007 aralik bozuldu 2008 ocak ayinda onay cikti, yeni laptopum aldigim bayiye gonderilmis fakat ben laptopu alana kadar bayi iflas etmis dukkani kapatti, internet cafesi var ve icralik olmus bu kadar hocam
Kime başvurdun ,üretici firmaya mı yoksa batan şirkete mi, bu şirket iflas mı etmiş?
Batan şirkete yaptığın başvuru ,asıl üretici firmaya yapılmış bir başvuruydu.Onay işlemini yapan firma üretici firma ise malın sana yollanmasına araçılık eden satışı yapan bayii ,bunu sana teslim etmediyse ,bunun sorumlusu hem üretici onaylayan firma hemde satıcı bayii dir.
Sen üretici firmaya durumu anlatan bir dilekçe ile başvur.Bu zaman kadar neden bekledin.Üretici firmanın bir cevabı oldu mu?
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Kime başvurdun ,üretici firmaya mı yoksa batan şirkete mi, bu şirket iflas mı etmiş?
Batan şirkete yaptığın başvuru ,asıl üretici firmaya yapılmış bir başvuruydu.Onay işlemini yapan firma üretici firma ise malın sana yollanmasına araçılık eden satışı yapan bayii ,bunu sana teslim etmediyse ,bunun sorumlusu hem üretici onaylayan firma hemde satıcı bayii dir.
Sen üretici firmaya durumu anlatan bir dilekçe ile başvur.Bu zaman kadar neden bekledin.Üretici firmanın bir cevabı oldu mu?
evet uretici firma onayi var, bu zamana kadar ilgilenemedim kanser hastamiz vardi istanbul da degildim, uretici firmaya basvuru yapmadim hocam bayramdan sonra bizzat yerine gidecegim eger kabul etmezlerse ne yapmaliyim