Kira arttırmaya yanaşmayan kiracı
Selam,
Benim sorunum kira arttırmaya yanaşmayan kiracı.
Geçen sene ağustos ayında evi kiraya verdik.Aramızda kira sözleşmesi yaptık ona da imzalaması için bıraktım.Ancak sözleşmeyi almaya geldiğimde kaybettiğini söyledi ve bulamadı bende üstelemedim-iyi niyetten-.Ve bu sene ağustos ayı geldi ve yaklaşık %6 oranında zam yapmasını istedim oda krizi bahane ederek zam yapmayacağını hiçte insani olmayacak şekilde söyledi.Halbuki maddi durumları benden daha iyi. Bende evden çıkmalarını söyledim. Ben asgari ücretle çalışan ve bu kiraya muhtaç biriyim.
Sonuç olarak benim yasal olarak yapmam gerekenler nedir?
Cevap: Kira arttırmaya yanaşmayan kiracı
Sözleşme kiracı da bırakılır mı:DD
ya hiç sözleşme yapmamış olsaydık ne olacaktı.Kiracı istediğini mi bankaya yatıracaktı kira diye?Bunun bi yasal yolu yordamı yokmu?
Sizin sözleşme yazılı yoksa söz lü sözleşme olur.Yani sözleşme ilşkisi var.
Kirayı elden mi veriyor.
kirayı bankaya yatırıyor.ayrı şehirlerdeyiz.
noterden bir yazı yada ihtarname gibi bir şey göndersek bi yapıtırmı olurmu?
bakın % 6 nedirki yapsa ne olur yapmasa ne olur adam kiranı zamanında veriyorsa evini temiz tutuyorsa daha ne istiyorsunuz ki kiracınız haklı kanunlara göre 2009 yılı için zam yasağı var adamı evden çıkarman imkansız 1
2, side aynı kiraya veremiyecen daha düşük bir fiyata verecen enaz 2 yada 3 ay evin boş kalacak ya biraz düşün
Hadi diyelim kiracın efendi adam çıktı giti sen çık diyince sonra ne olacak
ya birine verecen 1 ay kiranı 2 aylıkda depozitonu alacan adam 2, kirayı yatıracak sonra başlayacak seni salamaya aynı şehirdede değilsin en az
6 ay kira vermeyecek sonra mahkemeye verecen enaz 9 15 ay arası sürecek
kiracıya 1 ayda ödeme yapması için mahkeme gün verecek etimi sana 1,5 2 sene birde taşınır ken mutfanı konbini kapını çerçeveni kıracak veyagötürecek
belkide elektirik su doğal gaz parası takacak yapacagın % 6 zam kurtaracaktır eminim bu zararını :))
veya birinine verdin evi uygunsuz amaçla kulandı kiranı günü gününe verdi sonra bir baskın evin altı ay mühürlü
onun içinmi kıracın kıymetinin billllllllllllll:k
Yargıtay'a göre kira artışlarında uygulanacak oran 2009 yılı Temmuz ayı itibarıyla; yıllık % 5.47.Ocak ayında bu rakam 12,81 imiş, Temmuz ayında % 5,47'ye düşmüş.
Kira sözleşmesi şu anda elinizde bulunmamakla beraber kiracınızın kira bedelini bankaya hesabınıza yatırması ve mecurda kiracı olmasına tanıklık edecek tanık delili sayesinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak kira bedelinin uyarlanması davası açılabilir.