Aracıma koyulan hacizi kaldırmak!
Öncelikle selamlar
99 model aracıma 3 adet haciz koyuldu tarihleri şöyledir
12.05.2007 1. icra müdürlügünden
14.06.2007 3. icra müdürlügünden
15.09.2009 vergi dairesinden
17.09.2009 3. icradan
1. icraya borcumu ödeyerek haciz kaldırma yazısını almış bulunmaktayım
3. 14.09.2009 tarihinde i 1 seneden fazla oldugu için icradan yine haciz düşüm yazısını almış durumdayım
vergi dairesiyle anlaşmalarımız sonucunda aracı hacizli araçlar satış merkezinden satabileceklerini fakat vergi dairesinden önceki hacizleri düşürmeden satma şansları olmadıgını belirtmektedirler ben 14.09.2009 tarihinde almış oldugum elimde mevcut bulunan düşüm belgeleriyle vergi dairesinden önceki hacizleri kaldırabilirmiyim 3. icra 17.09.2009 tarihinde (düşüm belgesini aldıktan sonra )ikinci sefer haciz koyması daha önceki hacizi düşermeme engelmidir.birde bu işlemleri vergi dairesinmi yapması gerekir ruhsat sahibi olarak benimmi yapmam gerekir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekürler iyi forumlar
Cevap: Aracıma koyulan hacizi kaldırmak!
Haciz kaydı borç ödenerek değil de zamanaşımından kaldırılırsa araç sahibi değişmedikçe haciz yenilenebiliyor. Dolayısıyla düşümünü aldığınız haciz yenilenmiştir elinizdeki belge ile haczi kaldıramazsınız. Ancak eski kaydı sildirebilirsiniz belki, bu durumda vergi dairesi 1. sıraya yükselmiş olur.
Bu işlemleri siz yürütmek zorundasınız vergi dairesi yapmıyor.
Cevap: Aracıma koyulan hacizi kaldırmak!
sayın engin bey vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim aracın 1. icrasını ödedim 2. icrasınıda ödeyecektim fakat tefecilik yapan şahısta 2 adet çekim var toplam degeri 3000 tl birini ödedigim halde vermemekle beraber ödemiş oldugum 1500 tl yide faiz sayarak 3000 tl vermemi istiyor ve aracımıda satış istemedi sürede 1 seneyi geçti anlaşamamaktan dolayı başka para ödemedim başka haciz koyabilecegi malımda yok aracımı vergi dairesine vermek için hacizi düşürmeye çalışıyorum yine haciz koymuş ama vergi dairesinden önce koydugu hacizi kaldırmam yetiyor şu anda bu evraklarla vergi dairesini ilk sıraya düşürebilirmiyim