yoksulluk nafakası
--------------------------------------------------------------------------------
iyi günler dilerim. size bir sorum olacak. ben 2006 yılında boşandım dava devam ederken tedbir nafakası ödüyordum. Boşanma kararında hakim yoksulluk nafakası ve tazminat vermedi ama temyiz kararı bozdu ve hakimde temyize uyarak yoksulluk nafakası ve tazminat verdi. Bu aşamada karşı taraf nafakayı artırma talebinde bulundu ve tazminat içinde icra takibi başlattı. Ben karar düzeltmeye gittim.Bu yüzden tazminat icrasına ve nafaka artırım mahkemesine itiraz ettim. Henüz karar kesinleşmemiştir diye. İtirazlarım kabul oldu ve hem tazminat icrası hem nafaka artırım mahkemesi davaları reddetti. Daha sonra karar yoksulluk nafakaıs ve tazminat almalıdır diyerek bozulmadan geri geldi. Daha sonra karşı taraf gerek nafaka gerekse tazminat için herhangi bir girişimde bulunmadı. Mahkeme kararında yoksulluk nafakası ve tazminat kararı vardı. bütün itirazdan sonra karar bu şekilde kesinleşti. Ancak kararın kesinleşmesinden sonra karşı taraf tazminat için ve nafaka için herhangi bir girşimde bulunmadı. Boşanmadan sonra haklar bir sene sonra zaman aşımına uğrar maddesine girermi bu olay. Yoksa eşim şu an istese benden nafaka ve tazminat için icra takibi başlatabilirmi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.