Mağdur durumdayım, can güvenliğim yok
Öncelikle iyi akşamlar. Çok zamanınızı almadan ve bir avukata gitmeden önce burada bir konu açmayı uygun gördüm. Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yeni taşındığımız evin tesisatı eski olduğundan alt kata su akıttığını öğrendik ve zaman kaybetmeden bir usta çağırıp baktırdık. Gelen usta derzdol çekip böyle bir deneyelim, akıtmaya devam ederse tesisatı değiştirelim diyerek ayrıldı. Ustanın ayrılmasından 2 saat kadar sonra alt komşumuz gelerek bir gün önce söylediği şikayeti “bir haftadır beni oyalıyorsunuz şerefsizler, adiler” biz ne kadar durumu izah etmeye çalıştıysak da anlatamadık. En sonunda dayanamayıp “ Abi vırvır edeceğine geç bak usta yaptı.“ dedim. Bunun üzerine ağza alınmayacak küfürler ederek bağıra bağıra evine indi.
Ertesi gün babamla apartman girişinde karşılaştılar, babam sadece “ayıp değil mi yaptığın şurada komşuyuz” dedi. Daha sonra bağırışmaya başladılar. Aşağıda babama bağırdığını görünce ailem aşağıya indi. Tam aşağıya indiğimizde üstündeki silahını çıkarıp “Vururum seni” diyerek üzerime doğrulttu. Bu arada üzerinde resmi polis üniforması vardı. Olay bitip, yukarıya çıkıp kapısını kapatırken “ Gelin ulan o**** çocukları ” diye hakaret ediyordu hala.
Sizden ricam böyle ruh sağlığı bozuk kamu düzenini sağlamak amacıyla bir kuruma getirilmiş insanın, aileme veya başka insanlara bir zarar vermeden önce nasıl bir yol izlemeliyim bu insanın hak ettiği cezayı alması için. Tekrardan teşekkürler.
Cevap: Madur durumdayım, Can güvenliğim yok
Tanıklarınızla beraber savcılığa şikayette bulunacaksınız.
Güçlü ,tarafsız tanıklarınız olacak. Küfür etmesi,silah çekmesi konularını tanıklarla ortaya koyacaksınız.Silahlı tehdit,Hakaret, bunlar önemli suçlar.
Türkiyemiz bir hukuk devletidir.
Hukuk dışına çıkan cezasını alır.
ilginize çok teşekkür ediyorum. Ama bir yerde kafamı kurcalıyan nokta var, tanıklarınız güçlü olacak demişsiniz; bu olaylar sırasında evde tadilat yapan usta anlattığı kadarı ile sabukalı imiş. Bu onun tanıklık yapmasını engeller mi ? Tekrar teşekkür ederim.
Sabıkalı bir kişinin tanıklığı geçerlidir. Can güvenliğiniz nedeniyle silah ruhsatı için başvuruda da bulunabilirsiniz. Avukatınızdan hukuki destek talep ediniz.
Sanırım kişi polis. Bunun için Emniyet Müdürlüğü'ne de başvurabilirsiniz.:))