İcra Konusunda Farklı Durum
Öncelikle herkese merhaba;
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Benim sorunum biraz karışık. Kardeşimin 2002-2003 yılında yaptığı ticaret işinden babamın evine sonraki yıllarda haciz gelmesi. 2005 yılında kardeşimin imzaladığı senet için babamın evine gönderilen tebligatı annem bilmeyerek aldı. Daha sonra alacaklı firmanın avukatları eve gelerek malları haciz ederek kaldırdı. Ancak kardeşimin ikametgahı muhtarlıkta kayıtlı değil. Babamda yurt dışında olduğu için istikak davası süresini kaçırdık. Daha sonra babam Türkiye ye gelince avukat aracılığı ile istikak davası açtı ve kazandı. Ancak tekrar yurt dışına çıktığı için malları geri almak için ve tazminat davası açmadı. Dosya zaman aşımına uğradı. Karşı tarafın avukatı zaman aşımına uğrayan dosya için bize dava açmış ve bizde para cezası ödedik. Asıl sormak istediğim Dün firmanın avukatları tekrar gelerek evde haciz yapmak istemişler. Annemde avukata mahkeme kararını göstermiş ancak dinlememişler. Muhtarlık kayıt olmadığını bunu teyit edebileceklerini söylemiş. Avukatta nufusta kaydı burası gözüküyor demiş. İcra yapmadan 10 gün sonra tekrara geleceğiz demişler ve gitmişler. Annemde ben onu bilemem demiş. yaptığım araştırmaya göre kardeşimin nufusta adresi babamın ikametgahı gözüküyor. Muhatarlıkta ise 2003 yılında nakil yaptırdığı gözüküyor. Kardeşim şu anda yine baba ma ait bir evde oturuyor ancak içinde divan dışında hiçbir eşyası yok. Şimdi sorum, avukatların babamın evine gelmemesi için nasıl bir işlem yapmalıyız.
Kardeşimin nufustaki adres kaydını nasıl sildirebiliriz. Kardeşime ulaşıp yeni adres kaydı yaptırabilirmiyiz. Annem hasta olduğu için gelmelerini tekrar nasıl önleriz. Nufusta adresini sildirip yada düzeltebilirsek bu belge ve muhtarlıktan alacağımız belge ile icra dosyasına koyabilirmiyiz. Bunun bize faydası olurmu. Biraz karışık oldu bunun için özür dilerim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar teşekkürler.
Cevap: İcra Konusunda Farklı Durum
forumda benim sorunum çözecek kimse yokmu yada cevap verecek.