Cevap: Paramı iade etmiyorlar
Kişisel mi ticari mi ?
Web sitesi.
Alıntı:
m.aynas rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, Üç ay önce bir yazılım firmasıyla bir web sitesi yaptırmak için anlaştım.Başta istedikleri ön ödemeyi şirket hesaplarına eft ile gönderdim.Bana istediğim web sitesini bir aya kadar tamamlayıp teslim edeceklerini söylemelerine rağmen işimi yapmadılar.Kendilerini arayıp talebimden vazgeçtiğimi söylediğimde de bana yaptığım ödemeyi iade edeceklerini bildirdiler.Ama bu sözün de üzerinden bir aydan fazla zaman geçti;hala beni oyalamaya devam ediyorlar.Böyle bir durumla ilk kez karşılaşan biri olarak bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlemem gerektiğini,nasıl bir yasal işlem başlatabileceğimi bilmiyorum.Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Firmayla aranızda önceden düzenlenmiş olan bir sözleşmeniz var mıdır ?
kişisel bir web sitesi çalışmasıydı.
Bana sadece e-posta yoluyla bir hizmet sözleşmesi örneği ve neler yapacaklarını açıklayan bir taslak gönderdiler.Bir an önce link alımı ve domain gibi işlemleri yapmak için ilk ödemeyi geçmem gerektiğini diğer detayları daha sonra halledeceklerini söylediler.Ben de bu nedenle çalışmanın bir an önce başlaması için o ödemeyi yaptım.Yani karşılıklı imza ettiğimiz bir sözleşme yok.Benim hatam da bunu halletmeden önce onlara güvenip biraz da aceleci davranarak hemen istedikleri o ilk ödemeyi göndermem oldu.
taslak gönderdiler.
Bu taslakda sözleşme unsurları var mı? Taslak elinizde mi ,onlardan geldiğini gösteren kayıt var mı?
Yatırdığınız para hangi hesaba yattı.?Şirket hesabına mı?
Kaça anlaştınız kaç lira verdiniz.
Şirkete bir ihtarname yolladınız mı?
Yazışmalarınızı kayıt ettiniz mi?
İhtardan sonra Tüketici hakem heyetine başvurun.Miktara göre Tüketici mahkemesine de olabilir.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
taslak gönderdiler.
Bu taslakda sözleşme unsurları var mı? Taslak elinizde mi ,onlardan geldiğini gösteren kayıt var mı?
Yatırdığınız para hangi hesaba yattı.?Şirket hesabına mı?
Kaça anlaştınız kaç lira verdiniz.
Şirkete bir ihtarname yolladınız mı?
Yazışmalarınızı kayıt ettiniz mi?
İhtardan sonra Tüketici hakem heyetine başvurun.Miktara göre Tüketici mahkemesine de olabilir.
fani dünya;öncelikle ilginiz ve hızlı yanıtlarınız için teşekkürler. Taslak web sitesinin içeriğine ilişkindi ama sözleşme unsurlarını açıklayan bir sözleşme örneği de gönderdiler.Yalnız dediğim gibi bu ilgili yerleri boş bırakılmış henüz imzalamadığımız bir örnekti.Bütün bunların onlar tarafından gönderildiğini gösteren kayıtlar var;hepsinde adresleri belli,metin sonunda kendi isimleri de belirtiliyor.Toplam 2000 TL ya anlaşmıştık ve bu miktarın 450 TL sını şirket hesabına yatırdım.Bu ödememi gösteren banka dekontum var.Şirkete ihtar çektirmedim zaten ne yapacağımı bilmediğim için bana yol göstermenizi istiyorum.Son sorunuzun cevabı da evet yazışmalarım,onların bana bu yazışmalarda taahhüt ettikleri her şey de ben de kayıtlı duruyor.Sağlıcakla kalın.