Cevap: Avukatıma karşı hakkım ?
Avukata kaybedilen dava nedeniyle , karşı tarafça icradan takip gelmişse avukatın bunu iş sahibine bildirmesi gerekirdi.
Avukata gelmemişse ,Avukat sorumlu olmaz.
Siz gidin icra dairesine dosyaya bakın. Tebligatlar yani icra emri kime tebliğ edilmiş ona göre işlem yapın.
Varsa avukatın kusuru ,avukat dosyadan istifa etmemişse ; Tebligatı alıp da bildirim de bulunmamışsa Bağlı olduğu Baroya şikayette bulunabilirsiniz.
Avukat telefon veya şahsen bildirimde bulundum.Gereğini yapmadı Müvekkil derse?
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Avukat telefon veya şahsen bildirimde bulundum.Gereğini yapmadı Müvekkil derse?
Bunu yapar mı acaba:alala Yapar mı yapar...
O zaman bende Allahın adaletine bırakırım.
Peki bildirimde bulunduğunu o nasıl ispat edecek?
Cevabınız için teşekkürler.
Avukatlarımız cevap verebilirler mi acaba?
Arkadaşlar, çok mağdur olduğum bir konuda desteğinizi rica ediyorum. Ben 2009 yılında işe iade davası açtım ve kazandım. Hakim ve yargıtay 4+4 maaş onadı. Fakat 2010 yılı sonlarında yargıtay kararı çıktıktan sonra benim avukatım 10 gün içerisinde işe iadem için başvuru yapmayı atlamış olmasından dolayı alacağım parayı kaybettim. Fakat bunun burada bitmeyeceğini ve benim avukatın bu ihmaline karşın dava açabilme ihtimalim olduğunu duydum. Bunun için yapmam gereken yasal prosedür nedir? Kazanacağım paranın %25'ini beni savunacak avukata takdim etmeyi düşünüyorum. Bu bir işbirliği ise, hem ben kazanayım, hem de hakkımı savunan kişi kazansın. Lütfen bu hususta izlemem gereken yöntemi söyler misiniz.
Avukatın avukata dava açması için kazanacağınızı düşündüğünüz tazminattan %25 mi öneriyorsunuz?
Bu forum konusuna gelecek cevapları ilgiyle izleyeceğim.
emra bey:)eğer kazanma ihimalimiz yüksekse daha yüksek bir yüzdelik tabiki
Genç avukat, hocasından ders almak istemektedir ama parası yoktur. Bir anlaşma yaparlar ve genç avukat ödemeyi ilk davasını kazandığında yapacaktır. Ancak bizim genç avukat uyanık çıkar ve oldukça yaşlı olan hocası ölene kadar dava kazanmamaya karar verir. Bunu farkeden yaşlı avukat da öğrencisi genç avukata dava açar ve mahkemede yaşlı avukat şöyle der: Bu davayı ben kazanırsam, davayı kazandığım için paramı alırım. Eğer öğrencim kazanırsa, o ilk davasını kazandığı için yine paramı alırım. Yani her durumda ben paramı alırım! der. Buna karşılık olarak da genç avukat der ki: Hayır öle değil! Eğer davayı ben kazanırsam, sen kaybettiğin için sana ödeme yapmam. Eğer sen kazanırsan da, ben halen bir dava kazanamadığım için yine ödeme yapmam. Yani her iki durumda da ben ödeme yapmam! der.
Hangi meslektaşımız haklıdır? Sizin cevabınıza göre ben de size cevap vereceğim.
Bence genç meslektaşımız davayı kaybeder zira borcunu vadesi belirsiz bir zamana yaymaktadır yargıtay kararı doğrultusunda karar verileceğini umduğum dava sonunda borcun ödenmesi gerektiğine dair karar çıkar diye düşünüyorum.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Genç avukat, hocasından ders almak istemektedir ama parası yoktur. Bir anlaşma yaparlar ve genç avukat ödemeyi ilk davasını kazandığında yapacaktır. Ancak bizim genç avukat uyanık çıkar ve oldukça yaşlı olan hocası ölene kadar dava kazanmamaya karar verir. Bunu farkeden yaşlı avukat da öğrencisi genç avukata dava açar ve mahkemede yaşlı avukat şöyle der: Bu davayı ben kazanırsam, davayı kazandığım için paramı alırım. Eğer öğrencim kazanırsa, o ilk davasını kazandığı için yine paramı alırım. Yani her durumda ben paramı alırım! der. Buna karşılık olarak da genç avukat der ki: Hayır öle değil! Eğer davayı ben kazanırsam, sen kaybettiğin için sana ödeme yapmam. Eğer sen kazanırsan da, ben halen bir dava kazanamadığım için yine ödeme yapmam. Yani her iki durumda da ben ödeme yapmam! der.
Hangi meslektaşımız haklıdır? Sizin cevabınıza göre ben de size cevap vereceğim.
Genç Avukat uyanık anlaşılan,davayı biraz zorlarsa bizim yaşlı hayata veda etmesin.