Alt gelir grubundan ev aldım ama bankadan ve noterden satışı yapılamıyor..Borcu bitmeden devir yapılamıyor..İlk defa ev sahibi oluyorum ve bu evi kaçırmak istemiyorum..Nasıl bir yol izlemeliyim..Sözleşme ile olur mu?
Printable View
Alt gelir grubundan ev aldım ama bankadan ve noterden satışı yapılamıyor..Borcu bitmeden devir yapılamıyor..İlk defa ev sahibi oluyorum ve bu evi kaçırmak istemiyorum..Nasıl bir yol izlemeliyim..Sözleşme ile olur mu?
Adi sözleşme ile satım geçersizdir.Sonradan sorun yaşarsınız.Siz Tokiden araştırın durumunuzu aktarın , aynı şartlarda satacak olanın yerine geçmeniz mümkün müy müş,? Başkaca bir imkan var mıymış?
Borç ödenmeden devir olmadığını Toki mi söylüyor? Sözleşmesinde öyle bir madde mi var mış?
tokinin bu alt grup (2+1) evlerinin 10 yıl süreyle satılamayacağı ,hakkın başkasına devredilemeyeceğini biliyorum.zaten taksitler ödenmeden tapu alınamadığı için satış söz konusu değil.sadece hak devredilebiliyor.bu da 3+1 evlerde yapılabiliyor.çünkü tokinin sözleşmelerinde bu evler için devir edememe süresi 1 yıl
Bilgilendirme için teşekkürler