Anonim şirketlerde hisse devri
Merhaba Sayın Üyeler,
2008 yılı 5.ay itibari ile anonim sirketimizde bulunan %5 hissemi (yönetim kurulu üyesi)bir şahısa devrettim.Fakat herhangi bir sözleşme yapmadım.Dolayısı ile geçmise donuk borclardan mesuliyetim oldugunun bilincindeyim.Suan itibari ile gecmise dönük borc ve geleceğe dönuk alacaklarımı tamamı ile bu kişiye devretmek istiyorum.Bana söylenen Anonim şirketlerde kagıt üzerinden yapılan bir anlaşma yeterli oluyormus noter tasdigine gerek duyulmadan bu dogrumudur?
dogru ise bugün itibari ile kagıt üzerinde bu formatta yapılacak bir anlasma karsılıklı imzalandıktan sonra ssk ve vergi dairesi borclarına ilişkin problemlerden mesul olurmuyum ve bu anlasmada nelere dikkat etmem gerekir.
Eger ki Noter tasdiği gerekiyor ise 1 yıl önce yaptıgım bu devir icin noterde bugun tarihli yapacagım bir anlasma benim sıkıntılarımı çözermi?
Saygılar,Teşekkur ediyorum Yardımlarınız için.
Cevap: Anonim şirketlerde hisse devri
Tarafların vergi borçlarından sorumlu olmayacaklarına dair anlaşmaları vergi dairesini bağlamaz.
Ancak sizin sorumluluğunuz yok anladığım kadarı ile. Zira anonim şirketlerde kamu alacaklarından (ssk ve vergi) şirketin yönetim kurulu başkan ve üyeleri sorumludur.
Siz yönetim kurulu üyesi değilseniz zaten sorumluluğunuz yok.
Cevap: Anonim şirketlerde hisse devri
Malesef yönetim kurulu üyesiyim dediklerinizden cıkardıgım böyle bir anlasma yapmama bile gerek yok çünkü yapsam bile mesulum degil mi?
Saygılar,