Maaşımı alamadığım için işten ayrıldım.Hala alamıyorum.Ne yapmalıyım?
merhabalar.01,05,2006 tarihinde bir firmada işe başladım.1 ay sonra sigortam başlayacaktı.1 ay sonra sordum başladı denildi.sonra öğrendimki başlamamış.04,04,2007 de zoraki sigortam başlatıldı.01,03,2008 de maaşımı alamadığım için işten ayrıldım.4 ay sonra tekrar beni çağırıp alacağımı verip işe devam etmemi istediler.kabul ettim.05,08,2008 de tekrar ssk lı olarak başladım.bir süre sonra yine maaş sorunları başladı.06,03,2009 tarihinde kriz dolayısıyla sigortamı yatıramayacaklarını söyleyerek beni işten çıkarmış gibi göstererek çıkışımı verdiler.ssk sız çalışmamı istediler.içerdeki alacağımı kurtarmak için kabul ettim.bu arada işsizlik sigortasıda aldım.alacağım sürekli yükseliyordu.sonunda 18,07,2009 tarihinde işi terkettim.hala içerdeki 1713tl alacağımı alamıyorum.ayrıyeten asgari geçim indirimini hiç almadım.senelik izin hiç kullanmadım.senelik izin ücretide almadım.tazminatda almadım.daha doğrusu alamadım.bana bir yol gösterirmisiniz?insanlara zarar vermeden halletmek istiyorum ama olmuyo.illa mahkemeyemi gitmeliyim anlayamadım.
bana noterden ihbarname yolla yinede ödemezlerse çalışma bakanlığına git yada avukata ver diyorlar.doğru yol hangisidir?
Cevap: Maaşımı alamadığım için işten ayrıldım.Hala alamıyorum.Ne yapmalıyım?
Doğru yol size söylendiği gibi, Bölge Çalışma müdürlüğü ve SGK na şikayet ve ödenmeyen alacaklarınız için dava açmaktır.