İmzam olmayan çekten karşıma çıkacak hapis cezasına itiraz
Merhaba,
Üzerinde imzam yada yazım bulunmayan boş çek yaprağını kaybetmiş ve bankama rızam dışında elimden çıkmıştır ibaresi ile ödeme yasağı koydurmuş bulunmaktayım.
Bu dönemlerde işlerimin düzgün gitmeyişi, kredi ve kredi kartı borçlarım sebebi ile sahibi olduğum dairemi satmış borçlarımın bir kısmını ödemiş ve başka bir yerde ikamet etmeye başladım bankada bulunan irtibat bilgilerim hala güncel degildir.Herhangi bir yerde ikametgahım da yoktur ancak kredi kartı borçlarımı kapattım ve bu çekten çıkabilecek olumsuzluklar sebebi ile halen kayıt dışı yaşamaktayım.
Soru : Muhtemel açılmış yada açılacak olan karşılıksız çek davası neticesinde kesilecek hapis ve icra cezalarına nasıl itiraz etmeliyim.( polis tarafından kesilmiş hapis cezası davası ile tutuklanırsam çekte imzam yada yazım bulunmadıgından nasıl bir yol izlemeliyim )
Soru : Bankama çekin önlü arkalı takas merkezlerinden sorgusunun yapılması ve tarafıma bildirilmesi yönünde talimat verdim.Eğer yazdırılmış ise kesinleşen bir dava yok ise itiraz şansım varmıdır hangi yolları denemeliyim
Not : 19 aydır çalışmadığım için profesyonel anlamda avukat desteği alamıyorum,davalarımı kendim takip etmem gerekecek.
Teşekkürler
Cevap: İmzam olmayan çekten karşıma çıkacak hapis cezasına itiraz
Merhaba
Avukat degilim ama benzer durumlar benim basima geldi ve yasamaya devam ediyorum.Sirketteki hissemi 2004 yilinda devredip ilisiğimi kestikten sonra 2005 tarihinde imzalarimi taklit edip piyasaya cek vermisler.
Acilmis davalardan bazilarindan haberimiz oldu ve imzaya itiraz edip sirketi devrettigime dair belgeleri dosyalara ibraz ettik ve emniyette yapilan kriminal inceleme sonucunda imzalarin bana ait olmadigi anlasildi ve 2 davadan beraat ettim
Ancak haberim yokken hakkimda acilan ve mahkum oldugum davalar ile ilgili hakkimda yakalamalar cikti ve polisler 1 kac kez evime tutuklamak amaciyla geldiler.Karakolda yalvar yakar derdimi anlattim benzer davalardan beraat ettigim dosyalari gosterdim ve 5-6 gun sure aldim ve avukatim araciligiyla YARGILAMANIN İADESİ talebinde bulunmak suretiyle infazi ertelettik ve yargilamaya yeniden baslandi.
Yapacaginiz tek sey budur.Bu arada size tavsiyem ayda 1 kez mutkalaka mahallenizdeki karakola ugrayip sorununuzu soyleyerek gbtinizi kontrol ettirin.