Kayıt dondurma tecil ilişkisi
Ben 1/1/1990 doğumluyum.bu sene üniversite 2.sınıfa geçecektim fakat bölümümü beğenmediğimden dolayı üniversitemi bir yıl süreyle dondurup üniversite sınavına tekrar hazırlanacağım
Soruma gelince; askerlik kağıtım geldi, mevcut üniversitemi dondurup sınavlara 1 yıl daha hazırlanacağımdan dolayı askerliği nasıl tecil ettirebilirim?
bilgilendirirseniz çok sevineceğim
Cevap: Kayıt dondurma tecil ilişkisi
Genelde üniversiteler askerlik belgelerini otomatik olarak gönderir. Üniversitenize sorup öğrenebilirsiniz gönderip göndermediklerini. Eğer göndermemişlerse ve göndermeyeceklerse dilekçe ile başvurup Durum belgenizi alırsınız. Durum belgenizde de eğitim öğretim yılı kısımlarında kaydını dondurduğun belirtilir. Örneğin;
2008-2009 | 1. Sınıf
-----------------------
2009-2010 | 2. Sınıf(Kayıt Dondurma)
--------------------------------------
Cevap: Kayıt dondurma tecil ilişkisi
Benzer bir soruyu ben sormak istiyorum yakın sorular olduğu için yeni başlık açmak istemedim. Biraz daha karışık umarım anlatabilir ve cevap alabilirim.
26 yaşındayım okulumda devamsızlıktan dolayı 6. seneyi okuyor ve maddi yetersizliklerden dolayı kaydımı dondurmak istiyorum. 6. senesini okuyan bir öğrenci kayıt dondurabilirmi bunu da henüz araştırmadım eğer kayıt dondurma şansım varsa askerliğim ertelenebilir mi?
İsteğe bağlı 2 yıllık erteleme var bildiğim kadarıyla ben şuan bu hakkımı da tüketmiş durumdamıyım bir şekilde askere gitmeden okulumu bitirmek istiyorum imkanlar el verirse.
Yanıt verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.